Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράικου ψευδομαρτύρησε στην Προανακριτική – Να σταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράικου ψευδομαρτύρησε στην Προανακριτική – Να σταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Για ψευδομαρτυρία κατηγορούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την Ελένη Ράικου, με φόντο τη δήλωσή της ενώπιον της Προανακριτικής ότι επί ημερών της στην Εισαγγελία Διαφθοράς το FBI δεν είχε προσκομίσει κανένα στοιχείο για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων. Ωστόσο, έγγραφο από το Δεκέμβριο του 2016 διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ελ. Ράικου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αξιοπιστίας της βασικής μάρτυρος της «σκευωρίας Novartis», Ελ. Ραικου. Συγκεκριμένα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν:

«Στην ένορκη κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν ανέφεραν οι Δικαστικές, Εισαγγελικές και ερευνητικές Αρχές των ΗΠΑ κάτι για δωροδοκία “κυβερνητικών αξιωματούχων ” στην Ελλάδα από τη Novartis.

Όμως, στο από 29/12/ 2016 υπ αριθμό φακελου- ΝΚ-20573205.15 έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης , το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ρητά και αναμφισβήτητα αναφέρει προς την κ. Ραικου, προς την οποία απευθύνεται ότι:

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρισκόταν σε εξαιρετική θέση εκ της οποίας είχαν πρόσβαση και γνώση του αποδεικτικού υλικού αναφορικά με δωροδοκίες, που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και αναφέρονται κατηγορίες αποδεικτικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρείες ΜΜΕ που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων…»

Οι ίδιες πηγές κρίνουν ως πρόδηλη την αναληθή κατάθεση της κ. Ραικου στην Προανακριτική και γι΄ αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε αποστολή και των πρακτικών και του εγγράφου των ΗΠΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της κ. Ράικου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter