Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» στην Προανακριτική – Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για ό,τι ακολουθήσει

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» στην Προανακριτική – Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για ό,τι ακολουθήσει

Καθόλα υπεύθυνο καθιστά τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση για ό,τι ακολουθήσει στην περίπτωση που η ΝΔ προσπαθήσει να εξαιρέσει τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η επιχειρούμενη εξαίρεση των δύο βουλευτών συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ως εκ τούτο «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν». Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη, παρείχε στον Κωνσταντίνο Τασούλα σχετική ενημέρωση.

«Υπεύθυνος ο Μητσοτάκης για ό,τι ακολουθήσει»

«Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τινάζουν την επιτροπή στον αέρα

Και καταλήγουν επισημαίνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν. Σχετικά με τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΚΟ παρείχε σήμερα το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter