Πηγή Δεβετζή: Με δελτίο Τύπου εξηγεί την αθωότητα της για το ντόπινγκ

Με δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η πρώην πρωταθλήτρια Πηγή Δεβετζή εξήγησε γιατί δεν μπόρεσε -μέσω προσφυγής- να αποδείξει την αθωότητά της, αναφορικά με την κατηγορία περί ντόπινγκ.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, το γεγονός ότι κρίθηκε απαράδεκτη η προσφυγή της Πηγής Δεβετζή ενώπιον του ΑΣΕΑΔ οφείλεται σε... τυπικούς λόγους, αφού όπως αναφέρεται, ο τότε δικηγόρος της κατέθεσε εκπρόθεσμα την προσφυγή της.

Το δελτίο Τύπου:

“Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ.

Δυστυχώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή και δεν εισήλθε στην εξέταση της ουσίας των λόγων της προσφυγής της Ολυμπιονίκου, που αποδείκνυαν την αθωότητά της, γιατί ο τότε δικηγόρος της την κατέθεσε εκπρόθεσμα.

Για λόγους δηλαδή τυπικούς, η Πηγή Δεβετζή απώλεσε τη δικονομική δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον των τακτικών δικαστών του ΑΣΕΑΔ.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος”

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου της αφαιρούνται όλα τα μετάλλια της περιόδου 2007-2009 λόγω χρήσης στανοζολόλης. Ετσι απώλεσε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα (2007) αλλά και το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.