Πήλιο: Αλεπού δάγκωσε 5χρονο κοριτσάκι – Πρωτοφανές περιστατικό για τους γιατρούς του Βόλου

Πήλιο: Αλεπού δάγκωσε 5χρονο κοριτσάκι – Πρωτοφανές περιστατικό για τους γιατρούς του Βόλου

Παραλίγο τραγωδία για μία οικογένεια ανήμερα των Χριστουγέννων στις Μηλιές του Πηλίου, όταν αλεπού επιτέθηκε στο 5χρονο κοριτσάκι της, δαγκώνοντάς το στο χέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το κορίτσι ήταν μαζί με τους γονείς του στο αυτοκίνητό τους και μόλις είχαν σταθμεύσει στις Μηλιές. Όταν προσπάθησε να βγει από το όχημα, εμφανίστηκε μπροστά του μία αλεπού, η οποία το δάγκωσε στο χέρι.

Σε κατάσταση σοκ, οι γονείς μετέφεραν την 5χρονη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου, όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός.

Η αλεπού είχε καταφέρει δύο τραύματα στο χέρι του κοριτσιού. Αφού διαπιστώθηκε πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τέτανο, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους. Η αλεπού είναι ένα από τα ζώα τα οποία μεταδίδουν τη λύσσα και οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως ο οργανισμός του παιδιού δεν θα μπει σε άλλες περιπέτειες.

Μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου το παιδί διακομίστηκε στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στο χέρι του, ενώ παράλληλα δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη θεραπεία του και επέστρεψε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Υπογραμμίζεται πως στα τόσα χρόνια λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής απ’ όσο θυμούνται γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter