Πήλιο: Το κύμα τσάκισε την προκυμαία του Αη Γιάννη (εικόνες)

Πήλιο: Το κύμα τσάκισε την προκυμαία του Αη Γιάννη (εικόνες)

Απίστευτη καταστροφή σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας. Ο παραλιακός δρόμος του Αη- Γιάννη, στο Πήλιο έγινε κομμάτια από την ισχυρή βροχόπτωση και την έντονη θαλασσοταραχή καθώς τα μεγάλα κύματα έφταναν μέχρι την πρώτη οικοδομική γραμμή του οικισμού.

Τεράστιες είναι οι ζημιές στο λιμάνι, το οποίο θυμίζει βομβαρδισμένη λιμενική εγκατάσταση καθώς τα δυνατά κύματα αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ισχυρότερα από τα μπλόκια και τους βράχους που σχηματίζουν το καταφύγιο.

Η υποχώρηση του οδοστρώματος από την κυματική δράση δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στην παραλιακή καθώς εντοπίστηκαν ζημιές από υποσκαφές και ρωγμές στο κρηπίδωμα σε μήκος περίπου 150 μέτρων και δεν αποκλείεται να προκύψουν από τις διαβρώσεις και άλλες υποχωρήσεις του οδοστρώματος.

Η κίνηση οχημάτων στην παραλιακή οδό έχει διακοπεί και γίνεται μόνο μέσω περιφερειακού ενώ στο σημείο της καταστροφής βρίσκονται από το πρωί συνεργεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, η Δημοτική Αρχή, συνεργεία της ΔΕΗ κ.α., προκειμένου να γίνουν οι άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ηλεκτροδότηση κ.α.

Επίσης αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στο λιμάνι, το οποίο είχε επισκευαστεί και πλέον, από τη χθεσινή κακοκαιρία, υπέστη τεράστιες ζημιές.

Πηγή: myvolos.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter