Πιέρια Όρη: Κάηκαν 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους – Μαίνεται για 4η ημέρα η φωτιά (Video)

Πιέρια Όρη: Κάηκαν 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους – Μαίνεται για 4η ημέρα η φωτιά (Video)

Πριν ακόμη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους κάηκαν στα Πιέρια Όρη σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δασάρχης Πιερίας, στην φωτιά που μαίνεται για τέταρτη ημέρα.

Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχουν τα λεγόμενα «καντηλάκια» σε υψόμετρο 1900 μέτρων. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα. Πλέον, καίει για τέταρτη μέρα μέσα σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα.

«Οι οξιές δεν έχουν πάθει ζημιές, στα πεύκα πέρασε η φωτιά έρπουσα, έχουν καεί κάποιες συστάδες πεύκων αλλά δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού» ανέφερε μεταξύ άλλων δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

 

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Παράλληλα, ένας εποχικός πυροσβέστης, που ήταν όμως εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι όταν επιχείρησε να κόψει κορμούς δένδρων με σκοπό να διασχίσουν τα πυροσβεστικά τον δρόμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter