Πιερρακάκης: Σε μία διετία ο αριθμός που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εισαγωγή του ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης απέναντι στο κράτος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, o Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η απουσία ενός κοινού αριθμού δημιουργεί το εξής πρόβλημα: όταν οι πολίτες χρησιμοποιούν πολλούς αριθμούς, είναι σαν να έχουν πολλά πρόσωπα απέναντι στο κράτος, κάτι που δυσχεραίνει ιδιαίτερα την άμεση και ασφαλή ταυτοποίησή τους αλλά και την παροχή υπηρεσιών».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μετάβασης στον ενιαίο αριθμό ταυτοποίησης είναι κοινός με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, υπολογίζοντας ότι οι αλλαγές θα λάβουν χώρα σε μία διετία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.