Πιερρακάκης – Μπρετόν μίλησαν για ψηφιακές μεταρρυθμίσεις

Πιερρακάκης – Μπρετόν μίλησαν για ψηφιακές μεταρρυθμίσεις

Ο ψηφιακός πυλώνας του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», και ειδικότερα στην πρωτοβουλία της ασφαλούς συνδεσιμότητας, σειρά ζητημάτων σχετικά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την Ευρωπαϊκή πολιτική του διαστήματος καθώς και ο ρόλος που η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σε αυτήν, ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Ο Επίτροπος Μπρετόν αναφέρθηκε στην επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ως ένα «διαβατήριο ελευθερίας». Ακόμη, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέρος των δράσεων που κατευθύνονται στην ψηφιακή μετάβαση, για την πρόοδο της συνδεσιμότητας και την ετοιμότητα της χώρας για το 5G.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι συζήτησαν «για όλες τις καινοτομίες της τελευταίας περιόδου, με μεγάλη έμφαση στο σύστημα εμβολιασμού το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα κι είναι πλήρως ψηφιακό, καθώς και στο σχεδιασμό μας για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μοιραζόμαστε κοινό όραμα με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη συνδεσιμότητα.».

Και συνέχισε αναφέροντας ότι «ο χώρος του διαστήματος, των μικροδορυφόρων είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη επέκταση του τηλεπικοινωνιακού μας συστήματος και αυτό είναι κάτι επάνω στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει. Εμείς, ως κράτος – μέλος, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στη βελτίωση των συνολικών μας υποδομών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter