Πήγε με τουπέ νικητή αλλά βγήκε τσαλακωμένος ο Μητσοτάκης από το Ευρωκοινοβούλιο

Πήγε με τουπέ νικητή αλλά βγήκε τσαλακωμένος ο Μητσοτάκης από το Ευρωκοινοβούλιο

Καταστροφική εμφάνιση, χωρίς προηγούμενο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού τα σχέδια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μία μαγική εικόνα της χώρας, μέσω μία ομιλία-εφόδιο στην επερχόμενη προεκλογική του εκστρατεία εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πυρά από όλες τις ευρωομάδες, και τον ίδιο να αναγκάζεται επί της ουσίας να παραδεχθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιτέθηκε ακόμα και σε δημοσιογράφο αναφορικά με ρεπορτάζ για τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Διχαστικός, απολογούμενος, και εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μία ακόμα… «ονειρική» εμφάνιση α λα Κογκρέσο οραματιζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του για τη σημερινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είχε όμως υπολογίσει πως το Στρασβούργο είναι πολύ πιο κοντά από την Ουάσιγκτον, και πως το ακροατήριο δεν έχει την απόσταση που έχουν οι Αμερικανοί γερουσιαστές και το ελληνοαμερικανικό λόμπι από τα ελληνικά πράγματα.

Παρά το γεγονός πως η ομιλία του αναλώθηκε κατά βάση στον εξωραϊσμό της ελληνικής πραγματικότητας που συνθέτει η πολιτική του, με μερικούς αστερίσκους-αναφορές κατά της τουρκικής επιθετικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε ούτε να αποφύγει την κριτική για τα πεπραγμένα του για τα οποία ελέγχεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ούτε όμως και να την αποκρούσει.

Διαβάστε επίσης: «Σφυροκόπημα» Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο από τον αντιπρόεδρο του Renew για την ελευθερία του Τύπου (Video)

Η αδυναμία του να υπερασπιστεί τον εαυτό και την κυβέρνησή του ήταν τόσο μεγάλη, που μετά την εμφάνισή του και κατά την άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων, έφτασε στο σημείο να επιτεθεί σε δημοσιογράφο του Euractiv, με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ του διεθνούς μέσου για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης και τις προειδοποιήσεις της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αρχικά ρώτησε τον δημοσιογράφο «από ποιο μέσο είστε», για να του απαντήσει πως «γράψατε ψέματα. Η Βεστάνγκερ δεν μου είπε τίποτα τέτοιο. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, να μας ρωτάτε κι εμάς», επαναλαμβάνοντας ακόμα και στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η απάντησή του είναι επίσημη πως «ναι και είναι On the record, γράφετε σαχλαμάρες». Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος του απάντησε «με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ», εκείνος αποκρίθηκε «δεν πειράζει, θα το αντέξετε» και στη συνέχεια αποχώρησε δίχως να δεχθεί άλλες ερωτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Απόλυτη διαπόμπευση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Μίλησε σε άδεια αίθουσα (Photos – Video)

Η κατάληξη αυτή εκτός αίθουσας ολομέλειας είναι συνεπής με την εικόνα του εντός της. Μετά την τοποθέτησή του, δέχθηκε σφοδρά πυρά για μία μεγάλη ατζέντα κυβερνητικών του επιλογών. Εκτός της ακρίβειας, της κρίσης ενέργειας, της ανεργίας, του στεγαστικού προβλήματος, της περαιτέρω εμπλοκής στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία και της διαχείρισης της πανδημίας που τέθηκαν από Έλληνες ευρωβουλευτές όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ, ήρθε αντιμέτωπος και με έντονη κριτική για τις βίαιες επαναπροωθήσεις και την Ελευθερία του Τύπου.

Για το pushbacks έφτασε στο σημείο να τα βαφτίσει… pushforward και να χαρακτηρίσει τις καταγγελίες, τις έρευνες και τις αναφορές διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών ως «τουρκική προπαγάνδα», ενώ στην κριτική για την ελευθεροτυπία στη χώρα είχε ήδη μαζί του και κράδαινε δύο πρωτοσέλιδα, της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας», επικαλούμενος πως αφού μπορούν να γράφουν ότι θέλουν, η Ελευθερία του Τύπου στη χώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής διασυρμός: Θέμα απονομής δικαιοσύνης έθεσε στον Μητσοτάκη η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Αποκορύφωμα όμως τη αυταρχικής και παραπλανητικής εμφάνισής του ήταν η απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, αναφορικά με το κράτος Δικαίου. Αφού απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά στην κριτική, συνέθεσε και πάλι τη δική του πραγματικότητα για τα Ειδικά Δικαστήρια που ήδη έχουν στηθεί κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Αποκρύπτωντας πλήρως την κατάρρευση των κατηγορητηρίων και ωσάν να απευθύνεται στο ελληνικό ακροατήριο, έβαλε στο στόχαστρό του τους δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας πως «δύο συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα τους».

Διαβάστε επίσης: Παπαδημούλης κατά Μητσοτάκη: Θα ζητήσετε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που χαρακτηρίσατε ως «υπόκοσμο και συμμορία»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter