Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν στον Νίκο Φίλη – Τι λέει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν στον Νίκο Φίλη – Τι λέει ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι «έχει εγκατασταθεί η «ολιγαρχία» και η «διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, ίδιες πηγές αναφέρουν: «Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική» για να καταλήξουν στο ότι «Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;»

Υπενθυμίζεται ότι, αφού ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας σημειώνοντας ότι «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», το στέλεχος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης, ανέφερε σε ανάρτηση του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός» και σημείωσε ότι «είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, μετά τον Νίκο Φίλη, ανάρτηση έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ανέφερε ότι «η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας.»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Στην τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση που αφορούσε το απαράδεκτο φαινόμενο των δημοσίων δηλώσεων κεντρικών στελεχών για την υπερψήφιση ψηφοδελτίων της ΝΔ και ανεξάρτητων δεξιών και την ανάγκη δημόσιας αποδοκιμασίας αυτών. Οι δηλώσεις αυτές υπονόμευσαν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημιουργώντας εικόνα πολυφωνίας και απουσίας ενιαίας στάσης απέναντι σε μια κρίσιμη μάχη. Ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης παρέπεμψε αόριστα το θέμα στο μέλλον.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την αντικαταστατική διαγραφή του Στεφανου Τζουμάκα. Δεν θα κρίνω τις δηλώσεις του για τις οποίες τον λόγο θα έπρεπε να έχουν τα αρμόδια όργανα. Αλλά θα πω το εξής: η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας.

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παραπέμπει Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας

Τι απαντάει ο Στέφανος Τζουμάκας στην πρόταση διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter