Πικέ: Δεν έπιασε το «κόλπο» και καλείται να πληρώσει 2,1 εκατ. στην εφορία

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, έμπλεξε με την εφορία στην Ισπανία και στη δικαστική διαμάχη μαζί της βγήκε, όπως αναμενόταν χαμένος, αφού καλείται να πληρώσει 2,1 εκατ. ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής…

Το συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνει φόρους και πρόστιμα που αντιστοιχούν στην περίοδο 2008 – 2010 και αφορά υπόθεση για τα δικαιώματα της εικόνας του. Το ποσό είχε βγει από το 2016 αλλά ο Πικέ έκανε προσφυγή στο εθνικό δικαστήριο να μην εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση του Κεντρικού Οικονομικού Διοικητικού Δικαστηρίου. Όμως το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του. Σύμφωνα με την ετυμηγορία ο Πικέ υποχρεούται να πληρώσει 1.458.000 ευρώ για τους καθυστερούμενους φόρους συν πρόστιμα ύψους 678.000 ευρώ.

Η ποινή επιβλήθηκε επειδή ο Πικέ είχε παραχωρήσει στην εταιρία "Kerad Project" τα δικαιώματα της εικόνας του το 2006, έτσι ώστε αντί να φορολογείται ως φυσικό πρόσωπο και να πληρώνει φόρο 45%, πλήρωνε με συντελεστή 30% που αντιστοιχούσε στο φόρο που επιβαλλόταν σε εταιρίες, όπως η "Kerad Project".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.