Πικραμένο «ευχαριστώ» του Γουαϊδό στον Κυριάκο που δεν ήξερε

Πικραμένο «ευχαριστώ» του Γουαϊδό στον Κυριάκο που δεν ήξερε

Την πίκρα του για την κολλημένη στις λάσπες της Ιστορίας αυτοαναγόρευσή του σε «πρόεδρο» της Βενεζουέλας άφησε να διαφανεί ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαριστώντας δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγνώρισή του ως μεταβατικού προέδρου μέχρι να γίνουν νέες προεδρικές εκλογές.

Τον ευχαριστεί απλά «για την αναγνώριση του σκοπού μας: μία ελεύθερη Βενεζουέλα». Ο αποτυχών πραξικοπηματίας Γουαϊδό δεν αναφέρει καν τη λέξη «πρόεδρος» (μεταβατικός ή μη) στο ευχαριστήριο μήνυμά του στο Twitter.

Είναι προφανές ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ήξερε ότι μετά το φιάσκο του κινήματος της 30ης Απριλίου 2019, το δεύτερο φιάσκο της έκκλησης Γουαϊδό την Πρωτομαγιά για μία «τεράστια διαδήλωση» στο Καράκας εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο (ελάχιστοι βγήκαν στους δρόμους) και το τρίτο φιάσκο της 2ης Μαΐου όπου κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Γουαϊδό για απεργία διαρκείας που θα οδηγούσε σε πολιτική αλλαγή, πολλές ξένες κυβερνήσεις πήραν αποστάσεις από τον 35χρονο συντηρητικό πολιτικό.

Ακόμη και η Νομική Υπηρεσία της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής βουλής, έχει αποφανθεί, ήδη από τις αρχές της χρονιάς, ότι η αναγνώριση έχει τεράστια νομικά κενά. Σε επτασέλιδη γνωμάτευσή τους, οι Γερμανοί «σοφοί» της υπηρεσίας εκτιμούν ότι «από την σκοπιά του διεθνούς δικαίου η αναγνώριση είναι πρόωρη και προβληματική, δεν μπορεί να επιβληθεί με τα διαθέσιμα στην κυβέρνηση μέσα, ενώ η απλή αναγώριση ενός προσώπου ως αρχηγού ενός κράτους δεν συνιστά νομιμοποίηση αυτού του προσώπου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter