Πικραμμένος: Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με ανθρώπους της Novartis

Πικραμμένος: Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με ανθρώπους της Novartis

Ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος,  χαρακτήρισε «κλαυσίγελο» την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, καθώς όπως είπε, «λένε ότι μου έχουν δώσει 100.000 ευρώ», αλλά ούτε πού ούτε ποιος.

«Ποτέ δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους», δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε γνώση του Π.Πικραμμένου, καθώς όπως εξήγησε δεν έχει πάρει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του, αναφέρεται ότι «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε πάνω στο γραφείο του Φρουζή τα χρήματα και όταν ρώτησε ‘για ποιον είναι αυτά τα χρήματα’ έλαβε την απάντηση ότι ‘είναι για τον Πικραμμένο’». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού, «οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να είναι υπάλληλοι της Novartis».

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, εξήγησε ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών «και ασχολήθηκα γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έδινε τα χρήματα στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει τα φαρμακεία και αναζητήσουμε τρόπους για να μπορέσουμε να δώσουμε φάρμακα». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν ήταν ο ίδιος που είχε έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά οι συνεργάτες της υπηρεσιακής κυβέρνησης. «Εγώ όχι, είχα συγκαλέσει τρεις συσκέψεις στο Μαξίμου», για το ζήτημα, τόνισε.

Αναφορικά με άλλου τύπου επαφές, σημείωσε ότι «μας ζητούσαν να κάνουμε ανατιμολόγηση στις τιμές των φαρμάκων, όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, καθώς ήμασταν υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεπώς και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα». Όσο αφορά στο πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής, αλλά και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε: «Βλέπω έναν εφιάλτη! Θα κάνω αυτό που πρέπει, είναι σοβαρό το θέμα. Δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις ή όχι, θα το αποφασίσω όταν δω περί τίνος πρόκειται και από πού ήρθε αυτό το πράγμα» και διερωτήθηκε «γιατί εγώ; Έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχει ακουστεί τίποτα από κανέναν. Και τώρα ξαφνικά;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter