Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί!

Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί!

Ο πίνακας “Ιουδήθ και Ολοφέρνης”, που οι ειδικοί αποδίδουν στον Καραβάτζο και ο οποίος επρόκειτο να βγει στο σφυρί αύριο Πέμπτη στη Γαλλία, δόθηκε σε ξένο αγοραστή, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Labarbe.

O πίνακας, του οποίου η αξία “εκτιμάτο στα 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ θα εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος”, διευκρίνισε η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η συμφωνία “καλύπτεται από μια δέσμευση απορρήτου όσον αφορά την τιμή πώλησης και την ταυτότητα του αγοραστή”, διευκρίνισε ο οίκος, που είχε ανακαλύψει τον πίνακα μέσα σε μια σοφίτα στην Τουλούζη το 2014.

“Γίναμε αποδέκτες μιας προσφοράς για την οποία ήταν αδύνατον να μην ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες του πίνακα. Το γεγονός ότι αυτή η προσφορά προέρχεται από έναν συλλέκτη που συνδέεται με ένα μεγάλο μουσείο έπεισε αυτόν που τον πουλούσε να την δεχτεί”, υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο ειδικός στους πίνακες Ερίκ Τυρκίν, από τον οποίο ζητήθηκε να αξιολογήσει το έργο μερικές ημέρες μετά την ανακάλυψή του.

“Είναι καθήκον μας να δεχτούμε την απόφαση του πωλητή-πελάτη μας”, πρόσθεσε ο δημοπράτης Μαρκ Λαμπάρμπ. 

Ο πίνακας ανακαλύφθηκε το 2014, όταν οι ιδιοκτήτες μιας αγροικίας στην Τουλούζη της Γαλλίας ανέβηκαν για να ερευνήσουν μια διαρροή στην στέγη. Βρέθηκε στηριγμένος σε έναν τοίχο ανάμεσα σε παλιά ρούχα και οικογενειακά κειμήλια του ιδιοκτήτη.

Στο βάναυσο έργο η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη, εχθρό των Ισραηλιτών στην Παλαιά Διαθήκη και σύμφωνα με τον Turquin, φιλοτεχνήθηκε το 1607. Αν ισχύει, θα ήταν η δεύτερη έκδοση αυτής του γνωστού πίνακα του Caravaggio. Ο πρώτος πίνακας, χρονολογείται γύρω στο 1600. Η ανακάλυψη σημαίνει ότι τώρα θα υπάρχουν 68 πίνακες που αποδίδονται στον καλλιτέχνη, ο οποίος πέθανε το 1610 από δηλητηρίαση από τα χρώματα του. Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο Caravaggio, παρά το γεγονός πως το στιλ του μεγάλου ζωγράφου είναι «παρών» στην ζωγραφική και τις λεπτομέρειες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter