Πίνακας του Μονέ πουλήθηκε 110,7 εκατομμύρια δολάρια

Πίνακας του Μονέ πουλήθηκε 110,7 εκατομμύρια δολάρια

Ένας πίνακας του Κλοντ Μονέ από τη σειρά με τις θημωνιές που έχει ζωγραφίσει ο Γάλλος ζωγράφος πωλήθηκε χθες, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη έναντι 110,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Πρόκειται για τιμή ρεκόρ για ένα έργο του καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία, καθώς “έπιασε” ένα από τα 10 υψηλότερα ποσά που έχουν καταβληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Στην τιμή περιλαμβάνεται η προμήθεια και τα έξοδα.

Για πρώτη φορά επίσης ένας πίνακας του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου ξεπερνάει το συμβολικό όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πίνακας αυτός ανήκει σε μια σειρά έργων που έκανε ο ζωγράφος τον χειμώνα του 1890-1891 στο σπίτι του στο Ζιβερνί, στην Νορμανδία.

Ένας άλλος πίνακας από τις γνωστές θημωνιές του Μονέ είχε πωληθεί τον Νοέμβριο του 2016 από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στη Νέα Υόρκη έναντι 81,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πίνακας που δημοπρατήθηκε χθες απεικονίζει μια θημωνιά το ηλιοβασίλεμα.

“Θεωρούμε και πιστεύω ότι και οι άνθρωποι που θα τον βλέπουν θα συμφωνήσουν ότι είναι ακόμη πιο ωραίος πίνακας” από αυτόν που πωλήθηκε το 2016, δήλωσε ο Τζούλιαν Ντόουζ, υπεύθυνος πωλήσεων ιμπρεσιονιστών και σύγχρονης τέχνης κατά την παρουσίαση που έκανε στην δημοπρασία. “Δεν μπορεί κανείς να πάρει το βλέμμα του από αυτόν”, πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης του πίνακα, ένας ανώνυμος συλλέκτης, τον απέκτησε το 1986 σε δημοπρασία στον Christie’s έναντι μόνο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός δήλωσε στον Sotheby’s ότι ένα μέρος του ποσού από την πώληση του πίνακα θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό έργο.

Το προηγούμενο ρεκόρ για πίνακα του Μονέ το κατείχε έργο του με ανθισμένα νούφαρα που πωλήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης έναντι 84,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η σημερινή δημοπρασία “μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την αγορά των έργων του Μονέ”, σημείωσε ο Ντόουζ πριν από την χθεσινή πώληση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter