ΠΙΝΑΛ

ΠΙΝΑΛ

Πεινάσαμε και μας περιμένετε! Ή, αλλιώς, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε σύμπτυξη. ΠΙΝΑΛ. Με σύμβολο τη χρυσή κουτάλα.

Γιατί μπορεί η ΝΔ να είναι κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο, αλλά μην ξεχνάμε το ένα, το πρώτο το αυθεντικό.

Γιατί μπορεί η ΝΔ να κάνει τη δεύτερη αναδιανομή πλούτου των τελευταίων 30 χρόνων με τη ληστεία στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά μην ξεχνάμε ποιος έκανε την πρώτη, τη μία, την αυθεντική, με το χρηματιστήριο.

Από σήμερα το σημιτικό ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει όνομα και σύμβολο. Και όσο κι αν ο Μητσοτάκης έχει πάρει πολλά του στελέχη και έχει περάσει τη λαμογιά σε άλλο επίπεδο, το πάλαι ποτέ κόμμα της μίζας έδειξε χθες τη δύναμή του.

Κύριοι της ΝΔ, μάθετε μπαλίτσα: το κόμμα των Σημίτη – Άκη – Βενιζέλου – Γιάννου – Τσουκάτου – Μαντέλη θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από εσάς. Χθες δίδαξε πώς να επιστρέψεις στο όνομά σου αλλά όχι στο ΑΦΜ σου.

Όσο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Ευοίωνο. Όλοι γι’ αυτό δουλεύουν. Και κυρίως η Απλή Αναλογική.

Γιατί όταν σιχάθηκες τον Μητσοτάκη αλλά δεν ξέχασες τα λάθη του Τσίπρα, τι θα ψηφίσεις (αν δεν είσαι ακροδεξιός); Τι; Τι άλλο παρά αυτό που ξέχασες: Την ΠΑΣΟΚάρα. Το κόμμα που έκανε τη διαφθορά και τη διαπλοκή εθνικό σπορ, αλλά εσύ δεν το θυμάσαι πια.

Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα. Και ο πολιτικός κόσμος επίσης. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι φίλοι και οπαδοί εκείνου του παλιού ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και χρόνια ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί τον έστειλαν από το 4% στο 36%. Και αυτοί τον κράτησαν στο 32% στην ήττα του.

Αυτοί που μαζεύτηκαν χθες για να επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι για να πληρώσουν τα χρέη του, είναι δύο ειδών στελέχη και μέλη:

Α. Εκείνοι που άλλαξαν όνομα και από Βενιζέλοι βαφτίστηκαν Ανδρουλάκηδες.

Β. Εκείνοι που νομίζουν ότι ζει ακόμη ο Ανδρέας Παπανδρέου και δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν ποτέ άλλο κόμμα.

Οι δεύτεροι είναι μία συμπαθής ομάδα. Όμως οι πρώτοι έχουν την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Θα φανεί την επομένη των εκλογών, όταν θα δεχτούν πρόταση για «προοδευτική διακυβέρνηση» και θα την πετάξουν στα σκουπίδια. Προφητείες; Μπα. Το μέλλον το δείχνει το παρελθόν. Και αυτά τα γράφω με μία ευχή: να διαψευστώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter