Πιο ακροδεξιά γίνεται; Δεν γίνεται! – Η ΔΑΚΕ επικαλείται τον… χρυσαυγίτη Παππά σε ανακοίνωσή της

Πιο ακροδεξιά γίνεται; Δεν γίνεται! – Η ΔΑΚΕ επικαλείται τον… χρυσαυγίτη Παππά σε ανακοίνωσή της

Μια για πάντα φαίνεται να αποχαιρετά το νεοφιλελεύθερο προσωπείο της, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έφτασε στο σημείο, μεγάλο συνδικαλιστικό της όργανο να βγάζει ανακοινώσεις στις οποίες επικαλείται λόγια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. 

Ταυτόχρονα φυσικά, δεν έχει και το θάρρος της πράξης της και δεν αναφέρει από που ακριβώς «αλίευσε» τη συγκεκριμένη… δήλωση. 

Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στον κλάδο των… καθηγητών (!) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις καταλήψεις για το Μακεδονικό, στην οποία υπεραμύνεται των μαθητών αφού όπως διαπιστώνει «για πρώτη φορά παρατηρούμε το φαινόμενο, να διαμαρτύρονται οι μαθητές αυθόρμητα και δυναμικά γι’ ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας κι όχι για ζήτημα, το οποίο να επιδέχεται αμφισβήτηση ή να είναι κωμικό».

Αυτό όμως θα μπορούσε να είναι και κάπως αναμενόμενο. Ωστόσο το κλείσιμο της ανακοίνωσης είναι μία επίκληση στα λόγια «κάποιου» τελείως αόριστα που τα… αλίευσαν από το ίντερνετ! 

Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον χρυσαυγίτη νεοναζί Χρήστο Παππά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κάποιο παρακλάδι δημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα επικαλείται τους ναζί. 

Οι Αδώνηδες, οι Βορίδιδες και οι λοιποί, ακόνιζαν εδώ και καιρό τα τσεκούρια τους, με την πλήρη άδεια του, ανήμπορου απ’ όσο φαίνεται, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος για ακόμα μία φορά αποδεικνύει πως ζει στη σκιά του Αντώνη Σαμαρά. 

Υπάρχει διαφορά της δεξιάς με την ακροδεξιά και μάλλον στην Πειραιώς έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. 

Το tweet του Παππά

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ Ε’ ΕΛΜΕ είναι διαχρονικά αντίθετη στην πρακτική των καταλήψεων, η οποία τείνει να καταστεί μία θλιβερή εθιμοτυπία στη νεοελληνική κοινωνία. Ποτέ καμία κατάληψη δεν πέτυχε να βελτιώσει την κατάσταση στην παιδεία, αντίθετα επέτρεψε να γίνουν βανδαλισμοί κτηρίων, τεράστιες ζημίες και να χαθούν πολλές και σημαντικές ώρες διδασκαλίας. Παραμένουμε συνεπείς στις θέσεις μας, την ίδια στιγμή που οι παρατάξεις της αριστεράς καταγγέλλουν με πάθος τις καταλήψεις των μαθητών με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών για τη Μακεδονία, ενώ τόσα χρόνια πρωτοστατούσαν στις καταλήψεις, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τη θεματολογία και τους αμφισβητούμενους σκοπούς της.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά παρατηρούμε το φαινόμενο, να διαμαρτύρονται οι μαθητές αυθόρμητα και δυναμικά γι’ ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας κι όχι για ζήτημα, το οποίο να επιδέχεται αμφισβήτηση ή να είναι κωμικό. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ζούμε παράλογες καταστάσεις, καθώς η επικράτηση της αριστερής ορολογίας στον δημόσιο διάλογο, έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν με τρομακτική ευκολία ταμπέλες του τύπου «εθνικιστής», «φασίστας», κ.α. σε όποιον εκφράζει πατριωτικές απόψεις. Συγχέουν τεχνηέντως τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό-φασισμό. Αυτή τη φορά οι αριστερές παρατάξεις, σ’ ένα πρωτόγνωρο ρεσιτάλ παραλογισμού και παραληρηματικού μίσους, ξεπέρασαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Έφτασαν στο σημείο, να χαρακτηρίζουν μ’ ευκολία δεκαπεντάχρονους μαθητές ως εθνικιστές και φασίστες. Με αυτή την ύπουλη και χυδαία τακτική τους αποφάσισαν ερήμην των μαθητών να χαρίσουν τους έφηβους στη χρυσή αυγή. Με άλλα λόγια, θεωρούν ότι όταν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις έχουν αριστερό πρόσημο, εκπορεύονται από αγνά ιδεολογικά αισθήματα, ενώ όταν δε μπορούν να καπελώσουν τους όποιους αγώνες, τους απορρίπτουν συλλήβδην, χλευάζουν κι επιχειρούν να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες.

Εν τέλει, το πραγματικό πρόβλημα των αριστερών παρατάξεων της θολοκουλτούρας δεν είναι οι καταλήψεις των μαθητών αλλά ότι οι ίδιοι δεν ελέγχουν τη θεματολογία και τους όρους διεξαγωγής. Για πρώτη φορά στην ιστορική τους διαδρομή βρέθηκαν στη θέση του αμήχανου θεατή σ’ ένα έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσαν χρόνια, γι’ αυτό κι αντιδρούν σπασμωδικά και δίχως ίχνος ψυχραιμίας. Στην παρακάτω φράση, την οποία αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, αποτυπώνεται με τρόπο ευσύνοπτο κι εύγλωττο η επικρατούσα κατάσταση: «Όταν στις καταλήψεις βλέπεις σαρανταπεντάρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα. Όταν όμως βλέπεις μαθητούδια μ’ ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων».

Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Πλήρης η ταύτιση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter