Πιο αναγκαία από ποτέ η συστράτευση αριστερών και προοδευτικών πολιτών

Πιο αναγκαία από ποτέ η συστράτευση αριστερών και προοδευτικών πολιτών

Γίνεται εδώ και κάποιο διάστημα, συζήτηση και εκφράζονται απόψεις για το αύριο και την αναγκαία ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συγχρόνως για το αύριο της χώρας μας και όλων εμάς που ζήσαμε αλλά και βιώσαμε επί δεκαετία τουλάχιστον οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οικονομική και κοινωνική κρίση, την οποία η χώρα είχε όλες τις προϋποθέσεις να αφήσει πίσω και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Όλα αυτά, πριν ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τις θυσίες, όλης της κοινωνίας. Χωρίς μέτρα λιτότητας, με την οικονομία σε ανάπτυξη, με το χρέος ρυθμισμένο, την ανεργία να μειώνεται, το κοινωνικό κράτος να στήνεται ξανά στα πόδια του και με 37 δισ. ευρώ απόθεμα.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά , η κατάσταση της καταπάτησης κάθε μορφής δικαιωμάτων, η προσπάθεια περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων, η έντονη ταξική κοινωνία γεμάτη ανισότητες και αποκλεισμούς, η επιστροφή μεθοδικά σε πλήρη εργασιακή επισφάλεια, η βουτιά στην οικονομία, η ανασφάλεια και ο κίνδυνος του λουκέτου για τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία, η οπισθοδρόμηση και η υπερσυντηριτικοποιήση της κοινωνίας, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ,το «τάισμα» των ΜΜΕ ,- για να κάνει ότι θέλει η κυβέρνηση και να μην παίρνει είδηση ο κάθε πολίτης, τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα μας και που οδηγούμαστε -,είναι πιο ορατά από ποτέ.

Αυτή η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, συζητήσεων ατελέσφορων, αλλά χρειάζεται εγρήγορση, στοχοπροσήλωση, μεθοδικότητα και προσεκτικές ενέργειες.

Κατά την άποψη μου, ένα αριστερό -ριζοσπαστικό-μαζικό και προοδευτικό κόμμα που θα δώσει χώρο σε εκείνους τους συμπολίτες μας που θέλουν έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, διαφάνεια, δημοκρατία , που είναι δίπλα μας από το 2012,μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν, είναι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα για να αντιπαλέψουμε την ακροδεξιά ΝΔ και όλο το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο που πιστεύει ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία τους και η χώρα λάφυρο. Κρατώντας πάντα αναλλοίωτες τις αρχές και τις αξίες μας, άλλωστε για αυτές τις αξίες εμπιστεύθηκε όλος αυτός ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πλέον συνοδοιπόροι .

Προσωπικά ,δεν θεωρώ ως μοναδικό «προσόν», πόσο πολύ αριστερός ήταν στα νιάτα του κάποιος, γιατί δεν θεωρώ εαυτόν περισσότερο αριστερό και άξιο έναντι άλλων, με ενδιαφέρει όμως πόσο τίμιος και ηθικός είναι κάποιος ,πόσο αληθινά και ειλικρινή μιλά και βλέπει τους άλλους στα μάτια. Άλλωστε η στάση ζωής του καθενός μας δείχνει πολλά και επιπλέον πάντα πίστευα ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα του επαναπροσδιορισμού της αλλαγής απόψεων και θέσεων. Επιπλέον όλες και όλοι μας έχουμε κάνει ή θα κάνουμε κάποια στιγμή λάθος επιλογές, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί στις κρίσεις μας.

Με ενδιαφέρει παρά πολύ ,όπως και πολλούς συμπολίτες μου, να μπει φρένο σε αυτή την κατρακύλα και την οπισθοδρόμηση που βιώνει η χώρα μας και αυτό θα γίνει μόνο αν επικεντρωθούμε στον στόχο που είναι η επόμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ .

Ανησυχώ και απογοητεύομαι ,για το ξήλωμα όλων των θετικών που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα εκ των οποίων εν μέσω μνημονίων, από την σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από την προκλητική οικειοποίηση σε πολλές περιπτώσεις του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι, όμως περισσότερο για την αντίδραση ,την ανυπομονησία των πολιτών και περισσότερο για την εμπιστοσύνη σε αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα και απορώ για την τόση αυστηρότητα και κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω πλέον, ότι αρκετοί συμπολίτες μας ακόμα δεν μπορούν να ξεφύγουν από το μοντέλο του ταξίματος ,του ρουσφετιού, του υποκριτικού χτυπήματος στη πλάτη. Σήμερα βλέπουμε ξανά, να οργιάζει το ρουσφέτι ,δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία, καμία δικαιοσύνη. Σήμερα αρκεί να είσαι φίλος, κολλητός ,αποτυχημένος πολιτευτής. Η Επικρότηση και η εμπιστοσύνη όμως , στο γνωστό παλιό κατεστημένο σίγουρα είναι θέμα συζήτησης και προβληματισμού και δεν πρέπει να το προσπερνάμε.

Αγκάθι μεγάλο, υπήρξε για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα περισσότερο σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση η μονόπλευρή ενημέρωση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Θυμάμαι ,επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το παραμικρό θέμα η το κατασκευασμένο τα σημερινά καλοταϊσμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ,ΜΜΕ «ούρλιαζαν» για σκάνδαλα, κομματικούς διορισμούς ενώ σήμερα είναι όλα καλώς γινόμενα. Ακόμα και στην Δημόσια ΕΡΤ-η οποία μόνο θλίψη προκαλεί από την χειραγώγηση αυτών που την έκλεισαν ως μη αντικειμενική το 2013-, κοντεύουμε να μάθουμε όλο το αστυνομικό και κοινωνικό ρεπορτάζ. Σήμερα είμαστε αλλού, ξανά στο παρελθόν όπου το κουτσομπολιό η κλειδαρότρυπα, η βία, το έγκλημα πρωτοστατούσε και παραπλανούσε για να κάνει το σύστημα ανενόχλητο την δουλειά του. Συμβαίνουν τόσα σοβαρά θέματα και δεν λέγονται ή όταν αναγκάζονται από την πίεση της αντιπολίτευσης, τα παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο που σε μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Αυτή δεν είναι Δημόσια τηλεόραση αλλά αποτελεί παράδειγμα κοπτοραπτικής και κιτς.

Αυτή είναι η κατάσταση και έχουμε όλες και όλοι υποχρέωση να αντιδράσουμε. Είναι αδύνατον να χαρίσουμε, στο σύστημα που θέλει να ελέγχει, να χειραγωγεί, να σπιλώνει, να λέει ψέματα , όσα βιώσαμε τόσα χρόνια και καταφέραμε με θυσίες να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Οφείλουμε να ξανααφουγκραστούμε περισσότερο την κοινωνία, να ακούσουμε τον διπλανό μας, να κάνουμε έργο ,να είμαστε προπάντων αληθινοί, ειλικρινείς και να μην επιτρέπουμε συγκρίσεις και συμψηφισμούς. Αυτό θέλουν, αυτό επιδίωκαν πάντα να περάσει η εικόνα στην κοινωνία ότι όλοι ίδιοι είναι .Δεν είμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι και για αυτό φέρονται ως μαφιόζοι, για να δημιουργήσουν κλίμα προτού φανεί για τα καλά το «χάλι» της οικονομίας που έχουν ξαναφέρει την χώρα.

Τώρα πλέον, χρειάζεται συστράτευση όλων των αριστερών-προοδευτικών πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια και ένα στοχευμένο αγώνα για την τελική και οριστική πλέον απαλλαγή από το παλιό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο που αντιμετωπίζει την χώρα ως ιδιοκτησία και τους πολίτες ως χειραγωγούμενες μαριονέτες.

*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter