Πιο κοντά σε καθολικό lockdown και η Γερμανία – «Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» λέει ο υπ. Υγείας

Πιο κοντά σε καθολικό lockdown και η Γερμανία – «Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» λέει ο υπ. Υγείας

Ολοένα και πιο κοντά σε ένα γενικό lockdown μετά την απόφαση της Αυστρίας φαίνεται πως είναι και η Γερμανία με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο περιγράφοντας παράλληλα την δραματική κατάσταση που επικρατεί λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει συναγερμό στα ΜΜΕ- δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σκέψεις για καθολικό lockdown.

«Με απλά λόγια: βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση της πανδημίας. Είμαστε στο “και δέκα”», συμπλήρωσε ο Σπαν και παραδέχθηκε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε επισημάνει νωρίτερα ότι με τόσο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα.

Απευθυνόμενος σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει δηλαδή να συμβεί; Δεν μπορούμε να τους σύρουμε όλους σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και δεν σκέφτομαι έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι μόνο με τον εμβολιασμό, με τον ενισχυτικό εμβολιασμό, δεν θα σπάσουμε πλέον αυτό το κύμα, κάτι που χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί επαφών, όπως ένα “lockdown για ανεμβολίαστους”».

Αναφέρθηκε δε στην δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία στη χώρα, με χαρακτηριστικότερη την κατάσταση στη Βαυαρία, όπου μόλις το 3% των κλινών ΜΕΘ είναι ελεύθερες.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει επίσης τονίσει σε δραματικό τόνο ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν άμεσα. Επίσης, δήλωσε την Πέμπτη ότι, σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία γεμίζουν επικίνδυνα από ασθενείς με COVID-19, μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής θα περιοριστεί σε αυτούς που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Η Γερμανία ανακοινώνει τις τελευταίες ημέρες ρεκόρ κρουσμάτων με την τελευταία μέτρηση να δείχνει  52.970 νέα κρούσματα κορονοϊού και 201 θανάτους ανεβάζοντας τους συνολικούς θανάτους σε 98.739.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter