Πιο κοντά στο τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Πιο κοντά στο τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» στη μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη. Παρά τις διαφορετικές απόψεις των λοιμωξιολόγων για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβεί αυτό, με ορισμένους όπως η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού να επισημαίνουν πως δεν πρέπει να γίνει ακόμα, η Επιτροπή είναι έτοιμη να δώσει το «οκ» χαλαρώνοντας ένα ακόμη μέτρο παρά τις προειδοποιήσεις για τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απελευθέρωση της χρήσης μάσκας είναι πιθανό να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο και λόγω του καύσωνα, καθώς όπως εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η 1η Ιουλίου ημερομηνία – ορόσημο λόγω της εφαρμογής του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού και της κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δείχνει μακριά λόγω της δυσφορίας που προκαλεί η υψηλή θερμοκρασία.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα υπάρχει ισχυρή σύσταση προκειμένου η μάσκα να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση, όπως στάσεις λεωφορείων, εμπορικοί δρόμο, ενώ η υποχρέωση της μάσκας θα παραμείνει σε χώρους θεαμάτων (συναυλίες, θέατρα, θερινοί κινηματογράφοι) αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Απαραίτητη δε κρίνεται η χρήση της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία και γενικά σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter