Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Πιο ψηλά οι αποδόσεις στα ομόλογα, νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε υψηλά επίπεδα επανήλθαν οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Μαζί επανεμφανίστηκαν και οι στρεβλώσεις που συναντώνται, με τις αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων περιόδων να ξεπερνούν αυτές των μακροχρόνιων εκδόσεων.

H απόδοση του ομολόγου 10ετούς διάρκειας ξεπέρασε σήμερα το 7,3%, που είναι η μεγαλύτερη από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ του 2ετούς έφθασε ακόμα πιο ψηλά, στο 7,8%.

Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε περίπου 2% (622 μονάδες), πτώση που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, μετά τις σημαντικές απώλειες (-3,64%) της περασμένης Παρασκευής.

Το κλίμα για την ελληνική οικονομία δεν είναι καλό, λόγω των νέων καθυστερήσεων στη δεύτερη αξιολόγηση. Όμως προς το χειρότερο βαίνει και η διεθνής κατάσταση, καθώς οι αποφάσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για περιορισμούς στην κίνηση των προσφύγων - και γενικώς οι αποφάσεις περί προστατευτισμού - έχουν μπερδέψει οικονομία και εμπόριο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.