Πήρε βαθμό στο Φάληρο η ΑΕΚ (1-1), επιστροφή Φορτούνη στον Ολυμπιακό μετά από 316 ημέρες

Πήρε βαθμό στο Φάληρο η ΑΕΚ (1-1), επιστροφή Φορτούνη στον Ολυμπιακό μετά από 316 ημέρες

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Φάληρο (1-1) στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος της ΣΛ1, με τους Πειραιώτες να τρέχουν αήττητο σερί 14 αγώνων κόντρα στην Ενωση. Ωστόσο, με τον ένα βαθμό που απέσπασε ο Δικέφαλος παρέμεινε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 13’. Σε πρώτο χρόνο το τελείωμα του Αραούχο κόντραρε στα σώματα, ενώ σε δεύτερο ο Βατσλίκ μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Σιμάνσκι.

Στο 18’ ο Βατσλίκ απέκρουσε το σουτ του Τσούμπερ, ενώ στο 22’ ο Μήτογλου έβαλε το… στοπ σε σουτ του Ελ Αραμπί.

Το σκορ άνοιξε με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μοχαμάντι, σέντραρε από δεξιά και ο Καρβάλιο με προβολή νίκησε τον Στάνκοβιτς (1-0).

Στο 32’ ο Μασούρας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ η Ενωση ισοφάρισε στο 43’. Ο Αμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιμάνσκι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-1).

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ που επιχείρησε βρήκε, μετά από απόκρουση του Στάνκοβιτς, το αριστερό δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ έχασε δύο ευκαιρίες με τους Αμραμπατ (48’) και Ρότα (49’), ενώ στο 53’ ο Στάνκοβιτς έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο κοντινό πλασέ του Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ. Στο 76’ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκαρσία, παρότι δεν είχε πίεση, έκανε κακό τελείωμα.

Φορτούνης

Για τον Ολυμπιακό το ματς ήταν σημαντικό για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και επέστρεψε σε επίσημους αγώνες μετά από 316 ημέρες. Ο διεθνής μέσος είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ στις 26 Ιουνίου και προπονήθηκε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα στις 24 Ιανουαρίου του 2022. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον χρησιμοποίησε σε δύο ματς του Ολυμπιακού Β’ στο πρωτάθλημα της ΣΛ 2, πριν επιστρέψει στη δράση με την πρώτη ομάδα. Οταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 78’ χειροκροτήθηκε απ’ όλο το γήπεδο.

Στο 86’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 91’ άστοχος ήταν και ο Αραούχο.

Ο Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αγκιμπού Καμαρά, Σιμάνσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (78’ Φορτούνης), Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Καρβάλιο (78’ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Βράνιες, Μήτογλου, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (88’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ (93’ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ (70 Μάνταλος), Αραούχο.

**Πριν από την σέντρα οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Εβγέν Σάκχοφ συνομίλησαν για λίγα λεπτά με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να ρωτάει τον μέσο της Ένωσης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με τον πόλεμο. Ο Σάκχοφ έφερε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα τη γυναίκα του μαζί με το νεογέννητο παιδί τους ώστε να είναι ασφαλείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter