Πίσω κανίβαλοι

Πίσω κανίβαλοι

Όλος ο κόσμος στο 2022, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ κανονικός Μεσαίωνας. Ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση από την Πάτρα και ο θάνατος (ή δολοφονία, μένει ν’ αποδειχθεί) τριών παιδιών για να μας το υπενθυμίσει με τον πιο σημειολογικό τρόπο. Ζούμε κι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα με ούγκανους, χριστιανοταλιμπάν, κυρ παντελήδες, που δεν διστάζουν να πάνε έξω από το σπίτι της Ρούλας Παπασπιρίγκου μαζί με τα παιδιά τους για να ζητήσουν, ουρλιάζοντας, θάνατο και κρεμάλες. Αυτά στην Πάτρα. Οι υπόλοιποι που κουβαλάνε τα ίδια μυαλά ανά την Ελλάδα – και δυστυχώς είναι πολλοί – ζητάνε το κεφάλι της μητέρας από τους λογαριασμούς τους στα social media.

*** Αν πρόκειται για δολοφονία, όπως αναφέρουν τα αστυνομικά και δικαστικά ρεπορτάζ, πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα, το οποίο θα συμπεριληφθεί, και όχι άδικα, μεταξύ αυτών που συντάραξαν την Ελλάδα και θα συζητείται για χρόνια. Όμως υπάρχει Δικαιοσύνη. Υπάρχει Ποινικός Κώδικας. Υπάρχουν φυλακές. Το να ανοίγει και πάλι η κουβέντα για θανατικές ποινές, με την υποδαύλιση φυσικά των συστημικών ΜΜΕ, το μόνο που προκαλεί είναι ανησυχία για το πόσο άρρωστη είναι τελικά η κοινωνία που ζούμε.

*** Κάποτε με δάδες, τώρα με κινητά τηλέφωνα. Με γελάκια και το φρεντοτσίνο στο χέρι.

*** Αυτοί που πήγαν έξω από το σπίτι της οικογένειας, στην Πάτρα, είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο Ζακ ήταν πρεζάκιας και πως σωστά ο κοσμηματοπώλης τον χτύπησε. Μετά είδαν survivor και κοιμήθηκαν…

*** Ούτε άνετη, ούτε χαλαρή είμαι με την υπόθεση. Και εγώ αισθάνομαι θυμό γι’ αυτή τη μητέρα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν θεσμοί που θα κάνουν αυτό που πρέπει και εγώ δεν αποτελώ μέλος τους. Η τιμωρία της, εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση, θα είναι μεγάλη, ενώ θα ξεκινήσει έρευνα και για τα υπόλοιπα δύο παιδιά. Ευχή μου και ευχή όλων να λάβει την πιο μεγάλη ποινή που προβλέπει ο νόμος. Αλλά είπαμε. Μέχρι εκεί…

*** Υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη που ενθαρρύνουν δημόσια τον όχλο και την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για τη θανατική ποινή. Σοφία Νικολάου και Κώνσταντίνος Κυρανάκης. «Τρεις αθώες ψυχές.. Άραγε, υπάρχει τιμωρία για τέτοιο έγκλημα;», αναρωτήθηκε η πρώην – για να πολιτευτεί – ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, χαϊδεύοντας τα αυτιά των κυρ παντελήδων, από τους οποίους θα ζητήσει μεθαύριο την ψήφο τους.

Ο Κυρανάκης, από την άλλη, έγραψε: «Δεν υπάρχει καμία ποινή στον Ποινικό Κώδικα που να αντιστοιχεί σε αυτό το τερατώδες έγκλημα. Κανένας «σωφρονισμός» δεν μπορεί να σωφρονίσει μια μάνα που σκοτώνει τα παιδιά της εν ψυχρώ». Αντίθετα, σε ζητήματα ασέλγειας κατά ανηλίκων πιθανότατα έχει άλλες απόψεις, γι’ αυτό είχε και πάει και στη δίκη που εκδικαζόταν η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

*** Δεν είναι «Εγγλέζος», είναι «Άγγλος», δεν είναι «τραγοποιός», είναι «τραγουδοποιός», δεν είναι «Κρις Ρέα», είναι «Κρις Ρία». Απόλαυση ο Κυριάκος μας.

*** Υπό τον τίτλο «Πιέσεις, απειλές, δολοφονία: Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές», η γαλλική Liberation καταγγέλλει τον έλεγχο του Τύπου στην Ελλάδα. Ποια είναι η Liberation; Στη λίστα Πέτσα ήταν; Αν δεν ήταν, δεν την υπολογίζουμε για κανονική εφημερίδα.

*** Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα, Φώτη Καφαράκη, Γιάννη Τρουπή και Άννα Παπασωτηρίου για το φιάσκο με τον υποτιθέμενο ανταποκριτή στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος βρισκόταν στην Κυψέλη, αλλά η κρατική τηλεόραση τον παρουσίαζε ότι βρίσκεται στη Μόσχα. Εν τω μεταξύ δεν πρέπει κάποιος να μας πει γιατί επιλέχθηκε ο κ. Πατσούκας για τη θέση του ανταποκριτή που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και όχι κάποιος άλλος που είναι;

*** Εννοείται πως τώρα πανηγυρίζουμε.

*** Η Σοφία Γιαννακά, αλήθεια, ποια είναι;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter