Πιστή στο ραντεβού η Εθνική πόλο, πάει Τόκιο

Πιστή στο ραντεβού η Εθνική πόλο, πάει Τόκιο

Θριαμβευτική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέτυχε η Εθνική Ανδρών υδατοσφαίρισης. Η ελληνική ομάδα νίκησε τη Ρωσία με 13-10 στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ και εξασφάλισε το ένα από τα τρία εισιτήρια.

Οι προκρίσεις της Εθνικής πόλο ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασαν αισίως τις 16, με κορωνίδα την 4η θέση στους Αγώνες της Αθήνας το 2004. Το πόλο θα είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τόκιο, αν και εκκρεμεί η προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο μπάσκετ.

Η βραδιά στο Ρότερνταμ ολοκληρώθηκε με σύσσωμη την ελληνική αποστολή να πανηγυρίζει μέσα στην πισίνα και να κρατάει στα χέρια της ένα πλακάτ σε σχήμα κάρτας επιβίβασης για το Τόκιο!

Πλέον, ο τελικός του τουρνουά, αύριο στις 5μμ με το Μαυροβούνιο (που επίσης προκρίθηκε από σήμερα), είναι διαδικαστικής σημασίας. Το τρίτο εισιτήριο θα διεκδικηθεί από τη Ρωσία και την Κροατία, που ηττήθηκε με 14-12 στον πρώτο ημιτελικό.

H ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά με δύο γκολ του κορυφαίου Άγγελου Βλαχόπουλου και προηγήθηκε με 4-1. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 5-5, αλλά η Εθνική μας ξέφυγε ξανά με 11-9 στην τρίτη περίοδο με σημαντικό γκολ του Παπαναστασίου στην εκπνοή. Το σκορ έγινε 13-9 με τους Βλαχόπουλο, Φουντούλη και ουσιαστικά ο ημιτελικός κρίθηκε. Οι Ρώσοι δεν πήραν ποτέ το προβάδισμα.

Το σκορ ανά οχτάλεπτο: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1.

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter