Πίσω από τις αναστολές εργασίας

Πίσω από τις αναστολές εργασίας

Με το εφεύρημα των αναστολών εργασίας που… πέταξε στην αγορά κατά το πρώτο lockdown η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να κοροϊδέψει επιχειρηματίες και εργαζόμενους ότι τάχατες τους ενισχύει.

Για τους εργαζόμενους η βοήθεια ήταν €534 ανά μήνα, ενώ για τους επιχειρηματίες η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων που θα έβγαιναν σε αναστολή.

Η κατ’ επίφαση βοήθεια συνεχίστηκε και για τον Νοέμβριο με €800 που δεν ήταν πότε τόσα, ενώ έπεσε πάλι στα €534 για τον Δεκέμβριο και βλέπουμε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου αλλά και του δεύτερου lockdown που συνεχίζεται ο τζίρος των επιχειρήσεων σχεδόν μηδενίστηκε, ενώ τα πάγια έξοδα συνέχισαν να τρέχουν αμείωτα. Αποτέλεσμα, ο ισολογισμός τους να είναι αρνητικός και σε πάρα πολλές περιπτώσεις στα όρια του λουκέτου.

Πολλές δραστηριότητες όπως η εστίαση, η διασκέδαση και η φιλοξενία έχουν καταρρεύσει, με τους εργαζόμενούς τους να βλέπουν το μέλλον απόλυτα μαύρο, καθώς είναι σίγουρο ότι μετά τη λήξη της περιόδου απαγόρευσης των απολύσεων θα βρεθούν χωρίς εργασία. Αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους οι απολύσεις θα είναι μαζικές καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε ένα τούνελ ύφεσης χειρότερο από αυτό των πρώτων μνημονίων.

Η κυβέρνηση του ανέμελου Κυριάκου με την ιδεοληπτική πολιτική της οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση τους εργαζόμενους, τους οποίους «κοίμισε» τόσους μήνες με τις αναστολές εργασίας και τα €534. Γιατί στόχος της είναι μια χώρα φτωχών, φοβισμένων και υπάκουων υπηκόων. Μόνο που τα πρώτα ψήγματα αντίδρασης ήδη γίνονται αισθητά στο Μέγαρο Μαξίμου, που αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter