Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες – Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες – Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Με τη στήριξη ΚΚΕ και ΛΑΕ, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας, το παναγροτικό συλλαλητήριο. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε στη Βουλή ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που αφορούν κυρίως αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Τις επόμενες ημέρες, αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αγρότες από τουλάχιστον 40 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, υπό την «ομπρέλα» της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βάθη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Το παρόν στο συλλαλητήριο των αγροτών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρώην Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

«Οι αγρότες εδώ σήμερα από την Αθήνα», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «στέλνουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, καταδίκης συνολικά της ΕΕ, ενάντια σε όλους αυτούς που τους ξεκληρίζουν από το βιος τους, από τη γη τους. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε συμμαχία και ενότητα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων. Η νίκη θα είναι δική τους. Ενωμένοι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να νικήσουμε».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του, αφού χαιρέτισε το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «καλούμε τους αγρότες να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για την δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη».

Από το σημερινό συλλαλητήριο απείχαν και παρέμειναν στα μπλόκα τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς. Το απόγευμα της Τετάρτης, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και συναρμόδιους υπουργούς, όπου θα εκθέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. 

Οι αγρότες περιμένουν από την κυβέρνηση να ακούσουν προτάσεις και μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά και που – ακόμη και εν μέσω των ήδη ψηφισμένων νομοσχεδίων για τα ασφαλιστικό και φορολογικό – θα καταστήσουν βιώσιμη την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα. Θέματα όπως το ακατάσχετο, το εργόσημο, αλλά και ο καθορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα των αγροτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter