Πιθανή η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Εντός εβδομάδας οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Πιθανή η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Εντός εβδομάδας οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι νέες κυβερνητικές ανακοίνωσεις οι οποίες θα αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει την επιστροφή ορισμένων μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε μία προσπάθεια να «μαζέψει» τα «ασυμμάζευτα», καθώς η καλοκαιρινή περίοδος τελειώνει, δίχως να έχει χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και με την πανδημία να «δείχνει» τα «δόντια» της τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω της ανόδου των κρουσμάτων και των ασθενών που διασωληνώνονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι πιθανότατα την Τρίτη «θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία», δίχως να θελήσει να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον σχεδιασμό, πέραν της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα υπάρχουν και σενάρια που θέλουν τη λειτουργία των κλειστών χώρων των καταστημάτων να αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους πολίτες.

«Οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι δεν πρόκειται η χώρα να μπει σε καθεστώς lockdown, με τη μορφή που είχε τους προηγούμενους μήνες, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter