Πιτίνο: Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν (Photos)

Πιτίνο: Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν (Photos)

Ο Ρικ Πιτίνο συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσιολογικό, όλα τα βλέμματα στη “media day” του Παναθηναϊκού ενόψει της αυριανής (28/12, 21:00) αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Ο διάσημος Αμερικανός προπονητής, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο απέναντι στη ρωσική ομάδα, υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλες οι αλλαγές μέσα σε μία ημέρα, ενώ επισήμανε τη σημασία της νίκης στην αυριανή αναμέτρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, μεταδίδεται».

Μιλώντας αρχικά για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ο Πιτίνο τόνισε: «Έβλεπα βίντεο, δεν κοιμήθηκα πολύ. Οι παίκτες προσπαθούν πολύ, αλλά, όπως τους είπα, όταν χάνεις, ο προπονητής κατηγορεί τους παίκτες και οι παίκτες τους προπονητές. Όταν κερδίζεις, όλοι είναι χαρούμενοι. Τους είπα ότι μπορούμε να πάρουμε παίκτες, γιατί χάνουμε. Αλλιώς, μπορείτε να εκτελέσετε πιο σωστά το πλάνο και να παίξετε πιο σκληρά. Δεν μπορώ να έρθω εδώ και να κάνω μαγικά σε μία μέρα. Όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν να κάνουν με βασικές αρχές, όπως τα σκριν, η καλύτερη άμυνα κ.ο.κ. Δεν μπορείς να βάλεις full press σε μία μέρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το παιχνίδι με το Μιλάνο. Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, μεταδίδεται. Πρέπει να αρχίσεις να νικάς. Τότε νιώθεις καλύτερα, βάζεις τα σουτ. Πρέπει να το κάνουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας».

Για τη δική του προσαρμογή: «Μου θυμίζει περισσότερο την εμπειρία μου στην εθνική του Πουέρτο Ρίκο. Πρέπει να προσαρμοστώ. Έχω κοουτσάρει σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ. Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν. Νιώθουν νικημένοι. Είναι δουλειά μου να τους δώσω κίνητρο και να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω γρήγορα πολλές αλλαγές, θα τους μπερδέψω. Θέλουμε όμως να βάλουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση».

Ο Πιτίνο ρωτήθηκε και για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο. «Θα μιλήσω με τον τζένεραλ μάνατζερ και τον ιδιοκτήτη γι’ αυτά. Είμαι μία μέρα εδώ. Θα ήθελα να αφήσει ο Γιάννης το Μιλγουόκι και να έρθει να παίξει εδώ» κατέληξε αστειευόμενος ο 66χρονος τεχνικός.







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter