Πιτίνο: «συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, φανταστικός ο Ράις»

Πιτίνο: «συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, φανταστικός ο Ράις»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο στάθηκε έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση των παικτών του, επισημαίνοντας ότι κλειδιά της νίκης των «πράσινων» επί των «ερυθρόλευκων» χθες στο ΟΑΚΑ με 99-93 στην παράταση ήταν η εξωπραγματική εμφάνιση του Ράις που σημείωσε 41 πόντους, καθώς και κάποιες άμυνες των παικτών του σε κρίσιμες στιγμές.

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά, τους αξίζουν συγχαρητήρια για το ματς αυτό που έκαναν. Είχα πει ότι ο αγώνας θα πάει όπως πήγε. Ο Σπανούλης παίζει εκπληκτικά, ο Πολ έβαλε πολύ μεγάλα σουτ και αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι παίχθηκε στις λεπτομέρειες» δήλωσε ο Αμερικάνος προπονητής και πρόσθεσε:

«Προφανώς ο Καλάθης θα πουν πολλοί ότι δεν έκανε καλό παιχνίδι όμως έβγαλε τις δύο άμυνες που αποδείχθηκαν κλειδί για τη νίκη. Και ο Παπαγιάνης έκανε δύο μεγάλες φάσεις, έβαλε το καλάθι της παράτασης και πήρε ένα ριμπάουντ καθοριστικό.

Ο Ράις ήταν φανταστικός έκανε τρομερό ματς και έβαλε 41 πόντους. Ο Φριντέτ τον οποίο θεωρώ μεγάλο παίκτη για να γίνει αποτελεσματικός στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγαίνει από τα σκριν όπως το έκανε στην Κίνα. Πρέπει να αλλάζει γωνίες και ρυθμό προκειμένου να γίνει πιο καλός στο παιχνίδι εδώ στην Ευρώπη. Δίνω ξανά πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το ματς που έκανε. Είδαμε ένα φοβερό παιχνίδι απόψε και ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχει αυτά τα στοιχεία. Είναι πραγματικά μεγάλα παιχνίδια και πρέπει όλοι να τα ευχαριστιόμαστε».

Κεμζούρα: «Εγώ ευθύνομαι για την ήττα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα χθες(6/12) στο ΟΑΚΑ και επεσήμανε πως οι Πειραιώτες έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το διπλό στην έδρα του αντιπάλου τους.

Σχολίασε μετά το ματς ο Κεμζούρα: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε απόψε. Ήμασταν καλύτεροι στα ριμπάουντ, σουτάραμε περισσότερες ελεύθερες βολές, είχαμε καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα, δώσαμε περισσότερες ασίστ. Το ποσοστό στις ελεύθερες βολές όμως, μας σκότωσε. Ο Μπράντον Πολ έχασε κάποιες χρήσιμες, κι άλλα παιδιά το ίδιο. Ειδικά στο τέλος, μας παρέσυραν αυτές οι βολές στην ήττα. Όπως κάποιες ακόμη λεπτομέρειες. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να σκοράρει πολλές φορές, πριν τον στείλουμε στην γραμμή των βολών.

Ο Ράις ήταν καταπληκτικός απόψε, δεν μπορέσαμε να τον σταματήσουμε. Ίσως πρέπει να πω ότι δεν έκανα ιδανικά τη δουλειά μου, για να τον σταματήσουμε. Στις τελευταίες κατοχές, δεν παίξαμε με σωστό τρόπο.

Πριν το παιχνίδι, ο Ριντ ήταν τραυματίας. Γύρισε, προπονήθηκε, αλλά δεν ήταν απόλυτα καλά. Στα λεπτά που πήρε, έπαιξε καλά. Στο πρώτο μέρος, προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε τον Ρούμπιτ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν τα πήγε τόσο καλά όσο ο Ριντ, έδωσε πολλές φορές στον Ράις το καλό του χέρι. Σε πολλές φορές κοιτάξαμε να τους ματσάρουμε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολλές φορές με δύο τεσσάρια. Στο τέλος ήθελα τον Μιλουτίνοβ στο παρκέ. Τίποτα παραπάνω. Συν ότι ήξερα πως επειδή ερχόταν από τραυματισμό, δεν μπορούσε να παίξει για πολλά λεπτά.

Όσον αφορά στον Πολ, ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνος και μπορεί να σουτάρει καλά. Όπως είδατε, όταν είναι ζεστός, γίνεται πολύ αποτελεσματικός. Όχι μόνο δίνει αυτοπεποίθηση σε αυτόν, αλλά σε όλη την ομάδα. Για τον Μπάλντγουιν, έχει την ποιότητα για να παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να μην έχει εμπειρία για τέτοιου είδους παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο, αλλά μπορεί να παίξει. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος.

Τα στατιστικά ήταν υπέρ μας. Παίξαμε καλά. Σε κάποια φάση χάσαμε την προσοχή μας. Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια γρήγορα φάουλ. Ήταν πάρα πολλά τέτοια καλάθια. Σε τέτοιου είδους αγώνα, δεν μπορείς να μην δίνεις αυτά τα φάουλ. Με τέτοιους παίκτες απέναντί σου, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Δεν θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Ράις να σκοράρει τόσο πολύ, αλλά η ευθύνη βαραίνει εμένα».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Συγχαρητήρια για αυτό το φανταστικό παιχνίδι»

Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος μετά τη νίκη θρίλερ του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τον αγώνα, δηλώνοντας πως έγινε «ένα φανταστικό παιχνίδι που κέρδισε δίκαια η ομάδα μου».

Η δήλωση του: «Συγχαρητήρια για αυτό το φανταστικό παιχνίδι. Αποδεικνύεται ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης. Ήταν ένας αγώνας που έσπασαν καρδιές και κέρδισε ο καλύτερος. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Κάποιος θα τερματίσει πιο πάνω, κάποιος πιο κάτω στη βαθμολογία. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα προχωρήσουμε καλύτερα και θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας, για να προκριθούμε στην οκτάδα και στη συνέχεια στο φάιναλ φορ. Καλή συνέχεια σε όλους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter