Πιτίνο: «Το καλοκαίρι υπάρχει μόνο γαλάζιο»

Πιτίνο: «Το καλοκαίρι υπάρχει μόνο γαλάζιο»

Να μείνει η οπαδική αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μακριά από την Εθνική Ελλάδας ζήτησε ο Ρικ Πιτίνο, στις δηλώσεις του πριν το αυριανό «πρασινοκόκκινο» ντέρμπι της Εuroleague. 

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα τη διπλοθεσία δύο διάσημων συναδέλφων του που εργάζονται σε Εθνικές ομάδες παράλληλα με το ΝΒΑ, του Αμερικανού Γκρεγκ Πόποβιτς και του Καναδού Νικ Νερς, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική ομάδα στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά (23 Ιουνίου).

«Ας μην μιλήσουμε την Εθνική», είπε ο Πιτίνο. «Για εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι διαφορετικός από τον Πόποβιτς ή από τον Νερς που είναι στον Καναδά και τους Ράπτορς. Είναι διαφορετικά στη Euroleague από ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με το πράσινο και με το κόκκινο. Έχει να κάνει με το γαλανόλευκο, έχει να κάνει με την Ελλάδα. Τον Ioύνιο θα είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και θα προσπαθήσω να την οδηγήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Πιτίνο, που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του με την Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ, μίλησε λακωνικά για τη στάση των «ερυθρόλευκων» διεθνών και ειδικά των Πρίντεζη, Παπανικολάου. «Σέβομαι τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Συναντήθηκα με τους 2 παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Ιούνιο θα παλέψουμε για την Ελλάδα».

Οι δύο αθλητές, μαζί με τον Κόνιαρη, έστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία χαρακτηρίζουν «απαγορευτική» τη συμμετοχή τους στην Εθνική όσο κάθεται στο τιμόνι της ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter