Πιτσιλής: Ναι υπάρχει υπερφορολόγηση

Πιτσιλής: Ναι υπάρχει υπερφορολόγηση

«Να ξαναδούμε το θέμα των φορολογικών συντελεστών», είπε με στην ομιλία του στο World Economic Forum των Δελφών ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής για να σπεύσει να συμπληρώσει ότι, «δεν είναι μόνο αυτό». 

Όπως είπε ο ίδιος: 

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει υπερφορολόγηση. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το παραδέχθηκε χθες εδώ σε αυτή την αίθουσα ο Πρωθυπουργός. Νομίζω όμως ότι πρέπει να πούμε και μια άλλη αλήθεια, ότι η φράση ” φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων”, δεν είναι φράση της δεκαετίας του 2010, είναι φράση προηγούμενων δεκαετιών, όπου η φορολογία ήταν σαφώς χαμηλότερη. Ναι, πρέπει να ξαναδούμε το θέμα των φορολογικών συντελεστών, της φορολογικής πίεσης, συμφωνώ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ουσιαστικά πρέπει να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα. 

Να φύγουμε από την κουλτούρα της αυτοδικίας, του δεν πληρώνω, φεύγω, κρύβομαι, μεταφέρω πλασματικά την έδρα μου γιατί οι φόροι είναι δυσβάστακτοι και να πάμε στην κουλτούρα της λογοδοσίας, ότι πληρώνω αυτά που μου αναλογούν και απαιτώ αυτά να χρησιμοποιούνται με σωστό και διαφανή τρόπο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter