Πιτσιόρλας: Αν αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, θα αποτύχει η χώρα

Πιτσιόρλας: Αν αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, θα αποτύχει η χώρα

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι το σημείο καμπής που θα αλλάξει την ατζέντα», τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό διαδικτυακός σταθμό Amagi.

«Σήμερα είμαστε ακόμα στην άχαρη συζήτηση των δημοσιονομικών και των μέτρων. Κακά τα ψέματα, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Το έζησε και ο κ. Σαμαράς. Αμέσως μετά θα μπούμε στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης και εκεί θα κριθούν οι απόψεις όλων», προσέθεσε.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση πολύ μεγάλων έργων, τα οποία θα φανούν επενδυτικά το 2017. «Θα είναι κρίσιμη χρονιά για αλλαγή κλίματος. Σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, τουρισμό. Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης πολύ μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι αξιολόγηση πρέπει να κλείσει «και να το θέλουν όλοι, και κυβέρνηση και αντιπολίτευση», επισημαίνοντας ότι ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αυξάνονται οι πιέσεις των δανειστών, «και αυτό πρέπει να αποκρουστεί από όλους» και σημειώνοντας ότι «δεν είναι καλό να επενδύει κανείς πολιτικά στο αδιέξοδο της χώρας».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές εκτιμήσεις ανάμεσα στη γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σημείωσε ότι είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως χώρα ενωμένοι. «Αν αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, θα αποτύχει η χώρα», είπε και προσέθεσε ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις «έχουν δεχθεί με το μαχαίρι στο λαιμό πλεονάσματα».

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να τα πετύχουμε γιατί το πρόγραμμα θέτει υπερβολικά σκληρούς όρους», είπε και σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Να κλείσει και να γυρίσουμε σελίδα. Ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει σήμερα περαιτέρω μείωση συντάξεων; Ποια ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάλευε για τις συλλογικές συμβάσεις, που ισχύουν παντού στην Ευρώπη πλην Ελλάδας», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Τέλος, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους ως «στοιχειώδη προσπάθεια ανακούφισης ταλαιπωρημένων οικογενειών και ανθρώπων από ένα πλεόνασμα που προέκυψε από τεράστιες θυσίες», με την οποία όλοι θα έπρεπε να συμφωνούμε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter