Pizza Hut σε εργαζόμενους για Ίρμα: «Μία ημέρα σας φτάνει να φύγετε – Σε 72 ώρες να είστε πίσω»

Pizza Hut σε εργαζόμενους για Ίρμα: «Μία ημέρα σας φτάνει να φύγετε – Σε 72 ώρες να είστε πίσω»

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι σε κατάστημα της Pizza Hut στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν, παρά την αγωνιώδη έκκληση του ίδιου του προέδρου Τραμπ να εκκενωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η Πολιτεία, εν όψει του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα Ίρμα, η εταιρεία τους ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να… πέσουν «μαχόμενοι» για ένα κομμάτι πίτσα.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η προστασία των εργαζομένων μας», αναφερόταν σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζομένους καταστήματος στο Jacksonville της Φλόριντα, ενώ στις επόμενες γραμμές η διοίκηση του καταστήματος ξεκαθάριζε πώς εννοεί την προστασία:

«Ο γενικός κανόνας είναι ότι κλείνουμε τα καταστήματα 6-12 ώρες πριν χτυπήσει ο τυφώνας. Ή, αν ο τυφώνας πρόκειται να χτυπήσει ημέρα, την προηγούμενη νύχτα. Αν πρόκειται να εκκενωθεί η περιοχή, θα έχετε ένα διάστημα 24ωρών επιπλέον. Δεν μπορείτε να εκκενώσετε την περιοχή την Παρασκευή αν ο τυφώνας πρόκειται να χτυπήσει Πέμπτη.

«Αν δεν παρουσιαστείτε για τις εν λόγω βάρδιες, ανεξαρτήτως αιτίας, θα θεωρηθεί αδικαιολόγητη απουσία και θα υπάρξουν επιπτώσεις».

https://twitter.com/itsmisspickle/status/906774215428382720

Όλα αυτά, όταν από την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι το χτύπημα του Ίρμα θα είναι καταστροφικό, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ καλούσε τους κατοίκους της Πολιτείας να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό.

Η φωτογραφία των εντολών της Pizza Hut αναρτήθηκε αρχικά στο Redditt, ενώ στη συνέχεια έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Πολλοί χρήστες του twitter δήλωσαν δημόσια ότι δεν σκοπεύουν να καταναλώσουν ξανά από το συγκεκριμένο κατάστημα της Pizza Hut, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση που κάποιος έμενε άνεργος λόγω των παράλογων απαιτήσεων της εργοδοσίας θα έπρεπε να μηνύσει το κατάστημα. 

Η αντίδραση της Pizza Hut

Σε ανακοίνωσή της η Pizza Hit καταδικάζει την πρακτική της εργοδοσίας στο εν λόγω υποκατάστημα, σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί κεντρική πολιτική της. 

“Είμαστε ασυμβίβαστοι στη δέσμευσή μας ως προς την ασφάλεια και την καλή κατάσταση των εργαζομένων μας. Όλα τα καταστήματα στο πέρασμα του Ίρμα είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι οι τοπικές αρχές να χαρακτηρίσουν την περιοχή ασφαλή. 

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε κάποια πολιτική που να υπαγορεύει πότε οι εργαζόμενοί μας μπορούν να αποχωρήσουν ή να επιστρέψουν κατά τη διάρκεια φυσικής καταστροφής, και ο διευθυντής που ανήρτησε το εν λόγω σημείωμα δεν ακολούθησε την πολιτική της εταιρείας μας. Επίσης ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος της εταιρείας μας στην περιοχή συζήτησε το περιστατικό με τον διευθυντή του καταστήματος”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter