Το όριο θα τηρηθεί οπωσδήποτε

«Πλαφόν» στις περικοπές των συντάξεων από το υπουργείο Εργασίας

«Ταβάνι» το 18% στις περικοπές κύριων συντάξεων, μαζί με τυχόν καταργήσεις οικογενειακών επιδομάτων, βάζει το υπουργείο Εργασίας. 

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η δυσάρεστη έκπληξη για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν και κάποιο οικογενειακό επίδομα (πχ επίδομα τέκνων, επίδομα συζύγου), να διαπιστώσουν το 2019 ότι οι περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, έφτασαν στα επίπεδα του 25 – 30%.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το όριο του 18% θα τηρηθεί σε κάθε περίπτωση. Έτσι στο ενδεχόμενο που προκύψει μείωση σύνταξης στα επίπεδα του 15%, εάν πρέπει να υπάρξει πρόσθετη μείωση και στο οικογενειακό επίδομα που χορηγείται, τότε αυτή δεν θα υπερβαίνει το 3% κατ’ ανώτατο όριο. Εκτιμάται ότι σε αυτό το ύψος περικοπών καλύπτεται η προϋπόθεση για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% ή 1,8 δισ. ευρώ και δεν χρειάζεται να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.