Πλαφόν στο ρωσικό αέριο: Χωρίς συμφωνία η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Πλαφόν στο ρωσικό αέριο: Χωρίς συμφωνία η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Απέτυχαν για ακόμη μια φορά να καταλήξουν σε συμφωνία οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι και η σημερινή συνάντηση δεν κατέληξε κάπου, με τις γραμμές και τα συμφέροντα της εκάστοτε χώρας ως προς την εξάρτησή της παραγωγής της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα δεν συντίθενται.

Οι υπουργοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για το ζήτημα στην προγραμματισμένη σύνοδο της επόμενης Δευτέρας, είπε ένας από τους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ μίλησε για πρόοδο στα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στο πλαφόν, χωρίς να είναι αρκετή για να διαφαίνεται μια συμφωνία στον ορίζοντα. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια λύση όχι με ομοφωνία αλλά με πλειοψηφία.

«Πετύχαμε μια συμφωνία κατά 90-95% για το πλαφόν στην τιμή του αερίου όμως τα μεγάλα και συμβολικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», δήλωσε ο Χάμπεκ, σημειώνοντας ότι οι «27» χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter