Πλαίσιο: Ανακάλυψε τα κατάλληλα accessories για τις gaming κονσόλες σου!

Πλαίσιο: Ανακάλυψε τα κατάλληλα accessories για τις gaming κονσόλες σου!

Η «ιεροτελεστία» πίσω από κάθε gaming session είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών gamers. Προετοιμασία πριν το παιχνίδι, για να βεβαιωθούν πως θα το απολαύσουν στο μέγιστο βαθμό – όπως μια καλή ταινία, δίσκος ή βιβλίο, έτσι κι εδώ η σκηνή παίζει σημαντικό ρόλο.

Τα video games απολαμβάνουν ένα ξεχωριστό προνόμιο: προσφέρουν οπτικοακουστική, διαδραστική εμπειρία που άλλο μέσο δεν μπορεί να παρέχει. Για να πάρει κανείς τα μέγιστα, λοιπόν, μπορεί να συντροφεύσει την κονσόλα του με πλήθος από αξεσουάρ που προσφέρουν από καθημερινές ανέσεις έως νέους τρόπους να ζήσουν το παιχνίδι.

Ποια είναι αυτά τα αξεσουάρ και πώς μπορούν να βοηθήσουν; Η απάντηση δεν είναι μία, κι είναι κάπως σύνθετη. Ανάλογα με το τι αναζητά κανείς, υπάρχουν πολλές επιλογές οπότε σίγουρα θα πρέπει σε πρώτη φάση να σκεφτείς τι θα ήταν ιδανικό για το επόμενο game σου. Για να διευκολύνουμε τη σκέψη, παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες προτάσεις.

Μπες σε άλλους κόσμους, με το PlayStation VR

Κάποτε προνόμιο των ισχυρών υπολογιστών, πλέον μια πραγματικότητα για κονσόλες. Η εικονική πραγματικότητα είναι γεγονός και το PlayStation VR σού επιτρέπει να ζήσεις τα παιχνίδια σου όπως ποτέ πριν, βάζοντάς σε μέσα σε αυτούς απλώς φορώντας τη μάσκα. Από εκεί κι έπειτα, τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν το πρωτόγνωρο συναίσθημα του να υπάρχεις σε φανταστικά μέρη, να κοιτάς γύρω κουνώντας το κεφάλι και να αλληλεπιδράς με τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα χέρια σου.

Από μαγικές περιπέτειες φαντασίας έως ταξίδια στο βυθό, διαστημικές μονομαχίες μέσα από φουτουριστικά σκάφη και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς, η γκάμα παιχνιδιών που προσφέρεται για PlayStation VR περιλαμβάνει τίτλους όπως τα πασίγνωστα Doom και The Elder Scrolls V: Skyrim. Φυσικά, υπάρχουν και παιχνίδια όπως το παραμυθένιο Moss και το διασκεδαστικό platformer Astro Bot, δηλαδή κάτι για κάθε ώρα της μέρας.

Συνδυαστικά με τα χειριστήρια PlayStation Move, μπορείς ακόμη και να μπεις στη στολή του Iron Man και να πετάς στους ουρανούς πολεμώντας τον εχθρό. Αν ψάχνεις για ένα μοναδικό τρόπο να αξιοποιήσεις το PlayStation 4 ή PlayStation 5 σου, το PlayStation VR αποτελεί μονόδρομο.

Άκουσε κάθε πτυχή του παιχνιδιού σου

Το βασικότερο ίσως αξεσουάρ που πρέπει να βρίσκεται στο ράφι κάθε gamer είναι ένα ζευγάρι ακουστικά. Τα οφέλη πολλά: ησυχία και ιδιωτικότητα για ασταμάτητο παιχνίδι χωρίς να ενοχλείς τους υπόλοιπους στο σπίτι, αλλά και λεπτομερής ήχος απευθείας στα αυτιά σου για να μη χάνεις ούτε βήμα του αντιπάλου. Πλέον, τα gaming headsets εξοπλίζονται με πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως virtual surround και 3D Audio, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ύψους και του βάθους μαζί με πολυκατευθυντικό ήχο για να νιώθεις πως όντως βρίσκεσαι στη σκηνή που βλέπεις στην τηλεόρασή σου.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ακουστικά με Dolby Atmos θα σου δώσουν κινηματογραφικού επιπέδου ήχο σε κονσόλες Xbox, ενώ στο PlayStation 5 μπορείς να προτιμήσεις τα Sony Pulse 3D που εκμεταλλεύονται πλήρως το καινοτόμο σύστημα ήχου που προσφέρει η κονσόλα. Αντίστοιχα, κονσόλες PlayStation 4 επωφελούνται του περιμετρικού ήχου με ακουστικά όπως τα Sony Wireless Gold Headset. Σε κάθε περίπτωση, τα gaming headsets εξοπλίζονται και με μικρόφωνο ώστε αν θελήσεις να παίξεις online multiplayer, να επικοινωνείς άμεσα με φίλους ή εχθρούς χωρίς την ανάγκη για επιπλέον μικρόφωνο.

Πάρε pole position από το… σαλόνι σου

Αδρεναλίνη στα ύψη, καμένο λάστιχο, στροφές όπου λίγα εκατοστά λάθος υπολογισμού μπορούν να κοστίσουν τα πάντα. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών κι όχι άδικα, μιας και το επίπεδο ρεαλισμού πολλών εξομοιωτών έχει φτάσει στα ύψη. Όμως επειδή το τιμόνι δύσκολα αντικαθίσταται, μπορείς να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε… πιλοτήριο.

Με μια τιμονιέρα, οι οποίες μπορούν να συνοδεύονται κι από μοχλό ταχυτήτων ή ακόμη και χειρόφρενο, μπορείς να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια με απόλυτα πιστό στην πραγματικότητα τρόπο. Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις το σετ με ένα racing seat για να έχεις την κατάλληλη θέση και να αφεθείς ακόμη περισσότερο στη μοναδική αυτή εμπειρία. Πέραν αυτών, παιχνίδια όπως τα Elite: Dangerous, Ace Combat 7 και το επερχόμενο Microsoft Flight Simulator μπορούν να υποστηρίξουν HOTAS, χειριστήρια που μιμούνται το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους – οπότε είτε είσαι οδηγός πίστας είτε πετάς στον ουρανό και το διάστημα, υπάρχει τρόπος να απολαύσεις ακόμη περισσότερο κάθε λεπτό παιχνιδιού.

Το ιδανικό χειριστήριο περιμένει να το ανακαλύψεις

Ο καλύτερος σύμμαχος, ο σύντροφος που δε θα σε προδώσει και θα σε συνοδεύσει σε κάθε σου περιπέτεια. Φυσικά, μιλάμε για το χειριστήριο που έρχεται μαζί με κάθε κονσόλα κατά την απόκτησή της, όμως κάποιες φορές, δεν αρκεί. Είτε γιατί έρχονται οι φίλοι σου και θέλετε να παίξετε ένα γρήγορο ματσάκι είτε γιατί θες να έχεις χειριστήρια σε διάφορα χρώματα, πάντα υπάρχει ένας λόγος να αποκτήσεις ένα ακόμη χειριστήριο. Οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει και διαθέτουν μια τεράστια γκάμα χειριστηρίων σε διάφορα χρώματα και σχέδια, για να βρεις αυτό που θα σου κάνει «κλικ».

Από την άλλη, υπάρχουν προτάσεις τρίτων κατασκευαστών που πολλοί προτιμούν είτε λόγω κόστους είτε λόγω εργονομίας. Μπορεί το βασικό χειριστήριο της κονσόλας να μη βολεύει για κάθε παιχνίδι -συνήθης ύποπτοι είναι τα fighting και τα shooters- κι έτσι ένα από τα τόσα άλλα χειριστήρια που υπάρχουν στην αγορά ίσως σε εξυπηρετήσουν καλύτερα. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί για χρήση από επαγγελματίες gamers, φέροντας επιπλέον πλήκτρα, δυνατότητα παραμετροποίησης και άλλα καλούδια που όσοι ασχολούνται τόσο με το «άθλημα» θα εκτιμήσουν.

Απαραίτητα αξεσουάρ για να είσαι πάντοτε «ετοιμοπόλεμος»

Τα χειριστήρια οφείλουν να είναι πάντοτε έτοιμα χρήση, δηλαδή η μπαταρία τους να μη σε εγκαταλείψει εν ώρα παιχνιδιού – κάτι που συνήθως συμβαίνει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως, μπορείς να εξοπλιστείς με καλώδια φόρτισης ώστε όταν έρθει η ώρα να συνεχίσεις απρόσκοπτα το παιχνίδι χωρίς διάλειμμα.

Κατά προτίμηση, ένα μακρύ καλώδιο (3 μέτρων, για παράδειγμα) είναι το ιδανικό ώστε να μην τεντώνεται από την κονσόλα προς εσένα και να έχεις ελευθερία κινήσεων αλλά και να προλάβεις τυχόν ατυχήματα και πτώσεις. Για κονσόλες Xbox, μπορείς επίσης να προμηθευτείς ειδικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ενώ έχεις πάντοτε την επιλογή να αντικαθιστάς τις μπαταρίες AA με φρέσκες όταν εξαντληθούν.

Επιπλέον, μια βάση φόρτισης είναι η ιδανική λύση για να σιγουρευτείς πως όταν σηκώσεις το χειριστήριο από τη θέση του, θα είναι γεμάτο – όσο βρίσκεται στη βάση θα φορτίζει χωρίς να σκέφτεσαι αν το σύνδεσες με καλώδιο κλείνοντας την κονσόλα. Πολλές βάσεις υποστηρίζουν φόρτιση πολλαπλών χειριστηρίων ταυτόχρονα, οπότε γλιτώνεις και τα πολλά καλώδια ενώ φορτίζεις όλα σου τα χειριστήρια μαζί.

Κι επειδή ένα χαλασμένο χειριστήριο πάντοτε… πονάει, μπορείς να τα «ντύσεις» με ειδικές θήκες σιλικόνης ώστε μικρογρατζουνιές (από το απλό άγγιγμα σε ένα τραπέζι, για παράδειγμα) να πάψουν να εμφανίζονται.

Επιπλέον, προσφέρουν καλύτερο κράτημα, κρατούν έξω τη σκόνη και μπορούν να αφαιρεθούν και να καθαριστούν ενόσω το χειριστήριο διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter