Πλακιωτάκης: Κάναμε παράνομες επαναπροωθήσεις πριν το 2015

Πλακιωτάκης: Κάναμε παράνομες επαναπροωθήσεις πριν το 2015

Μία-μία βγαίνουν στη δημοσιότητα οι πρακτικές των προ του 2015 κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το προσφυγικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας την Τρίτη στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι πριν το 2015 οι κυβερνήσεις της χώρας πραγματοποιούσαν παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία.

Προσπαθώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες που ακούγονται κατά του Λιμενικού ότι βουλιάζει βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά ο υπουργός Ναυτιλίας έβαλε βόμβα στη Νέα δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα, δεν μπορεί να το κάνει το Λιμενικό Σώμα ούτε μπορεί να προχωρήσει σε push back, όπως έκανε ενδεχομένως σε άλλες χρονικές περιόδους».

Μάλιστα δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια περίοδο εννοεί διευκρίνησε «υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν, τότε όμως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν υπήρχαν ούτε η Frontex ούτε η παρουσία του NATO, αλλά σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε υπό το πρίσμα μιας ευρωπαϊκής διαχείρισης του ζητήματος. Μας υπερβαίνουν όλα αυτά».

και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το πότε ακριβώς αναφέρεται τόνισε ότι αυτά συνέβαιναν πριν την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης «ήταν στη λογική των ανοιχτών συνόρων».

Να δούμε τώρα πως θα δικαιολογηθεί στις προφανείς ερωτήσεις που προκύπτουν από τους ισχυρισμούς του όχι έξω αλλά κυρίως μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Ν Σαντορινιού:

«Πλήρης παραδοχή από τον Υπουργό της ΝΔ ότι Κυβερνήσεις, προ του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες εμπλοκής.

Απαντήσεις οφείλουν να δώσουν ο κ. Βαρβιτσιώτης και όσοι ενεπλάκησαν με το θέμα επί της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για εγκληματικά περιστατικά που κόστισαν ζωές.

Η Κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει την απόλυτη αποτυχία της στο μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα ενώ παράλληλα διαφαίνεται η βαθιά ρήξη συνοχής που έχει πλέον η ΝΔ. Έτσι ενώ σήμερα ο κ. Πλακιωτάκης καταδικάζει τις παράνομες επαναπροωθήσεις και δείχνει με το δάχτυλο τα πεπραγμένα των Δεξιών προκατόχων του, την ίδια ώρα ο κ. Στεφανής, με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων, ονειρεύεται πλωτά φράγματα στο Αιγαίο που θέτουν σε κίνδυνο την ναυσιπλοΐα και προκαλούν το γέλωτα της διεθνούς κοινότητας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter