Πλανητάρχης o Γιάννης Αντετοκούνμπο με «50άρα» – Πρωταθλητές οι Μπακς (Photos – Video)

Πλανητάρχης o Γιάννης Αντετοκούνμπο με «50άρα» – Πρωταθλητές οι Μπακς (Photos – Video)

Πρωταθλητές διά πυρός και σιδήρου οι Μιλγουόκι Μπακς! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάθεται στον θρόνο του ΝΒΑ στα 26 του χρόνια, οδηγώντας στον τίτλο μία ομάδα που είχε 50 χρόνια να κατακτήσει τα σκήπτρα. Τα «Ελάφια» νίκησαν τους Σανς με 105-98 και έφτασαν στο 4-2, μέσα σε παραλήρημα από 20.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το «Φάισερβ Φόρουμ», ενώ έξω από το γήπεδο μαζεύτηκαν περίπου 60 χιλιάδες άτομα και η πόλη ξενυχτάει.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν…»

Ο Γιάννης πέτυχε 50 πόντους. Ναι, πενήντα, όσους και τα χρόνια που είχαν περάσει από τον προηγούμενο τίτλο των Μιλγουόκι Μπακς! Με 15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 τάπες, 6 λάθη. Φυσικά αναδείχθηκε MVP των τελικών και πανηγύρισε με επινίκια κραυγή.

«Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν, τους συμπαίκτες μου», είπε ο Γιάννης. «Ηθελα να το πετύχω εδώ, σε αυτή την πόλη, με αυτούς τους συμπαίκτες. Είμαι ευτυχισμένος. Κρις; Το πήραμε, το γ***μένο! Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε».

Ο Γιάννης παίζει στους Μπακς εδώ και 8 χρόνια. Με πρόσωπο ολόλαμπρο από ευτυχία, και με αλαλαγμούς ευτυχίας, ο Έλληνας ΜVP αφιέρωσε το τρόπαιο στα αδέλφια του. «Πέρυσι κατέκτησε τίτλο ο Κώστας με τους Λέικερς, τώρα το κερδίσαμε και εγώ με τον Θανάση!» Τον κάλεσε μάλιστα τον αδελφό του μέσω Facetime, την ώρα που ο προπονητής του μιλούσε από το μικρόφωνο του γηπέδου! “Θανάση, έλα στο γήπεδο, σε παρακαλώ!”

«Είναι ευλογία να δουλεύω με τον Γιάννη κάθε μέρα», δήλωσε περιχαρής ο προπονητής του τίτλου, Μάικ Μπουντενχόλζερ. «Είναι μεγάλος παίκτης και ηγέτης και ακόμα πιο σπέσιαλ ως άνθρωπος».

Οι Μπακς προηγήθηκαν με 29-16 στο τέλος της α’ περιόδου, αλλά η χαλαρότητα και η αστοχία τους αμέσως μετά επέτρεψε στους Σανς να ξαναμπούν στο παιχνίδι πολύ γρήγορα και να προηγηθούν με 42-47 στο ημίχρονο. Η οργιαστική απόδοση του Γιάννη, που πέτυχε 20 πόντους στην τρίτη περίοδο, έφερε τους Μπακς στο 77-71.

Η τελική επίθεση των «Ελαφιών» ξεκίνησε μετά το 82-82 με μπροστάρη τον Μπόμπι Πόρτις (16 π.). Στο «έμπα» του τελευταίου πενταλέπτου το σκορ έγινε 94-88 και ο Κρις Μίντλετον (17 π.) πρόσθεσε τις τελευταίες πινελιές.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ πέτυχε 12 πόντους (με 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ), ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ 12. Κανένας από τους παίκτες των Μπακς δεν είχε κατακτήσει τίτλο ΝΒΑ στην καριέρα του.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε ούτε χθες, αφού βρίσκεται σε απομόνωση λόγω Covid-19.

Από τους θαρραλέους Σανς, που δεν έχουν κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα στην ιστορία υους, ο Κρις Πολ πέτυχε 26 πόντους, ο Ντέβιν Μπούκερ 19 και ο Τζέι Κράουντερ 15.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter