Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Σιγή ιχθύος από Πατούλη και ΝΔ – Παραμένει στην Περιφέρεια ο υπόδικος «γαλάζιος» σύμβουλος

Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Σιγή ιχθύος από Πατούλη και ΝΔ – Παραμένει στην Περιφέρεια ο υπόδικος «γαλάζιος» σύμβουλος

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr ότι στενοί του συνεργάτες και παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Αν και έχουν περάσει 10 ημέρες από τις αποκαλύψεις του documentonews.gr εντούτοις στη θέση του Συμβούλου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής εξακολουθεί να παραμένει ο Κίμων Λογοθέτης ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που παραπέμπεται σε δίκη. Επίσης καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει και από τη ΝΔ παρά το γεγονός ότι ο Λογοθέτης είναι μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ.

Ο σημερινός Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής από την εκλογή Πατούλη και μετά ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του Γ. Πατούλη. Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης Κίμων Λογοθέτης είναι παράλληλα μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ και του τομέα υποδομών & μεταφορών της ΝΔ, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στις περιφερειακές εκλογές έλαβε συνολικά 4.159 ψήφους. Σε μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ευχαρίστησε τόσο τον Γ. Πατούλη όσο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την εμπιστοσύνη του και την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Αρχής για την Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μου έδωσε ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης να ενταχθώ στον τομέα μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο «άτυπος» σύμβουλος Πατούλη και ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής

Εκτός από τον Κίμων Λογοθέτη ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είναι και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Διαμαντής Ηλιάδης. Γνωστό στέλεχος της ΝΔ, ήταν εκπρόσωπος του συνδυασμού του Γ. Πατούλη Νέα Αρχή για την Αττική στις εκλογές του 2019, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις.

Εκτός από συντονιστής Νότιου Τομέα του Γ. Πατούλη, ο Διαμ. Ηλιάδης είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο του 2019 σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ως σύμβουλος του τότε υφυπουργού Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη. Η παρουσία του σχετιζόταν με την ψήφιση νομοσχεδίου για τα διπλώματα οδήγησης, με τον υφυπουργό να χαρακτηρίζει τον Διαμ. Ηλιάδη «άτυπο» σύμβουλο.

Ακόμη ένα πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Γρέντζελος, γνωστός για τις σχέσεις του με τη ΝΔ. Συχνά έχει τηλεοπτική παρουσία στα κανάλια Σκάι και Star για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση οδήγησης.

Το κύκλωμα και οι κατηγορίες

Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 2447/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 13 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής, εννέα ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης αλλά και δεκάδες οδηγοί για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Το κύκλωμα εξιχνιάστηκε το 2019, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και καταγγελίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών, τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και τους υποψήφιους οδηγούς αφορούν οκτώ αδικήματα που αποδίδονται κατά περίσταση, ορισμένα μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, οι κατηγορίες αφορούν «συμμορία», «δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση», «δωροδοκία υπαλλήλου», «άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε δωροδοκία υπαλλήλου», «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ», «φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων» και «συνέργεια σε φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter