«Πλάτες» Οικονόμου στην αστυνομική βία στα Εξάρχεια και στο «φακέλωμα» Κυρανάκη

«Πλάτες» Οικονόμου στην αστυνομική βία στα Εξάρχεια και στο «φακέλωμα» Κυρανάκη

Διπλή κάλυψη προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη, τόσο στο όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας που λαμβάνει ξανά χώρα στα Εξάρχεια τις τελευταίες ημέρες, όσο και στην διαπόμπευση πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία τον περσινό Μάρτιο με την αποκάλυψη των προσωπικών του δεδομένων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, για τα οποία ερωτήθηκε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών από το documentonews.gr.

Τις «πλάτες» που έκανε η κυβερνητική πλειοψηφία στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για να τον προστατέψει από μήνυση για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων πολίτη που ξυλοφορτώθηκε τον περσινό Μάρτιο από την αστυνομία υπερασπίστηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας πως ο βουλευτές κατάφερε με το «μπαϊράκι» του την περασμένη εβδομάδα να εξασφαλίσει την προστασία του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Γιάννη Οικονόμου θέσαμε το ερώτημα για την πρωτοφανή αυτή κάλυψη από την κυβέρνηση, αλλά και το αντιφατικό γεγονός πως ήταν ακόμα και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή που είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή.

«Η Ολομέλεια της Βουλής, με την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του κ. Κυρανάκη για τη δημοσιοποίηση στοιχείων πολίτη που ξυλοκοπήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο από την Αστυνομία. Στην Επιτροπή δεοντολογίας είχατε ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Τι μεσολάβησε;» ήταν η ερώτηση που απηύθυνε το documentonews.gr, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πασχίζει να κλείσει το θέμα με μία λιτή απάντηση.

«Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του κ. Κυρανάκη, η πλειοψηφία της Βουλής έκρινε ότι ο βουλευτής μας λειτούργησε μέσα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Δεν μπορεί κανείς να διώκεται, στο πλαίσιο των πολιτικών και κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Κι έτσι αποφάσισαν οι βουλευτές και η πλειοψηφία της Βουλής» απάντησε ο Γ. Οικονόμου στο ερώτημά μας. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που πρότεινε την άρση της ασυλίας του και της απόρριψής του αιτήματος από τους γαλάζιους βουλευτές στην Ολομέλεια, μεσολάβησε το «μπαϊράκι» του Κ. Κυρανάκη για περισσότερη αστυνομική καταστολή και ενίσχυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Κάλυψη όμως είχε να προσφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην ΕΛΑΣ για τα αστυνομικά έκτροπα των τελευταίων ημερών στα Εξάρχεια. «Στον Λόφο του Στρέφη είδαμε έναν ξένο δημοσιογράφο να ξυλοκοπείται on camera και έναν πολίτη, επίσης, να προσάγεται βίαια. Αν έχετε κάποια εικόνα, αν γίνεται κάποια έρευνα για τα περιστατικά και τι ισχύει στα Εξάρχεια; Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας;» ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο να απαντήσει.

«Σε ό,τι αφορά στα Εξάρχεια, στο επιχειρησιακό σκέλος κι αν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βίας ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επιλαμβάνονται πάντοτε, έτσι και τώρα θα ασχοληθούν αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία και θα τη διερευνήσουν, όπως γινόταν και στο παρελθόν» αρκέστηκε να απαντήσει, χωρίς όμως να αποκαλύψει εάν πράγματι ερευνώνται από την αστυνομία οι δύο αυτές περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Στη συνέχεια δε, επιδόθηκε σε μία έμμεση δικαιολόγηση των αυταρχικών αυτών συμπεριφορών, επιχειρώντας να «νομιμοποιήσει» την αστυνομική καταστολή με πρόφαση τις αντιδράσεις κατοίκων και κινημάτων για τα έργα του μετρό στα Εξάρχεια και στον λόφο του Στρέφη.

«Αυτό που είναι απορίας άξιο στα Εξάρχεια, είναι πώς ορισμένοι επιμένουν ότι αυτή περιοχή και αυτή η γειτονιά της Αθήνας δεν έχει δικαίωμα στη συμμετοχή υποδομών, πηγών δραστηριοτήτων, που έχουν άλλες γειτονιές της υπόλοιπης Αθήνας. Είναι απορίας άξιο πώς ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν τις δικές τους στρεβλώσεις, τις δικές τους εμμονές, τις δικές τους ιδεοληψίες να τις επιβάλλουν στο σύνολο της κοινωνίας και των κατοίκων της Αθήνας που ζουν εκεί. Προφανώς και η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται ούτε να συμβιβαστεί ούτε να υποχωρήσει σε αυτές τις εμμονές» διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα επιμείνει να επενδύει στη στρατηγική της έντασης και στη στοχοποίηση της διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter