Πλάθιντο Ντομίγκο: Διακόπτει τη συνεργασία με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης απορρίπτοντας καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Πλάθιντο Ντομίγκο: Διακόπτει τη συνεργασία με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης απορρίπτοντας καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μετά τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Ο 78χρονος Ντομίνγκο, αν και επανέλαβε ότι απορρίπτει τις κατηγορίες, ανακοίνωσε με επιστολή του χθες Τρίτη ότι τερματίζει τη σχέση του με την Metropolitan Opera, που διαρκεί 51 χρόνια.

Ο Ισπανός τενόρος επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Μάκβεθ», η οποία θα ξεκινούσε σήμερα το βράδυ στη διάσημη όπερα της Νέας Υόρκης.

Σε δήλωσή του προς το AFP ο Ντονίμγκο εξέφρασε την ανησυχία του «για το κλίμα στο οποίο άνθρωποι καταδικάζονται χωρίς δίκαιη δίκη».

«Έπειτα από σκέψη, πιστεύω ότι η συμμετοχή μου σε αυτή την παραγωγή του “Μάκβεθ” θα τραβούσε την προσοχή από τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μου», επεσήμανε.

«Η Met και ο Ντομίνγκο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποχωρήσει», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Όπερα. «Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δέχθηκε να αποσυρθεί από όλες τις μελλοντικές του εμφανίσεις στη Met», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Σε έρευνα που διεξήγαγε στα μέσα Αυγούστου το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press (AP) εννέα γυναίκες, μία εκ των οποίων με καλυμμένο πρόσωπο, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντομίνγκο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το AP δημοσίευσε στις 7 Σεπτεμβρίου δεύτερη έρευνα στην οποία ανέφερε ότι άλλες έντεκα γυναίκες είχαν πέσει θύματα του Ισπανού τενόρου.

Η Όπερα του Λος Άντζελες, όπου ο 78χρονος Ντομίνγκο είναι γενικός διευθυντής από το 2003, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καλέσει έναν εξωτερικό σύμβουλο για να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Η Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας ακύρωσαν τον περασμένο μήνα τις παραστάσεις που επρόκειτο να δώσουν με τον Ντομίνγκο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια η Όπερα του Ντάλας ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του για τον Μάρτιο του 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter