«Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη» – Ο Λικ ντε Μπραμπαντερέ γράφει για την αιώνια διαμάχη

«Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη» – Ο Λικ ντε Μπραμπαντερέ γράφει για την αιώνια διαμάχη

«Το βιβλίο αυτό εστιάζεται στους δύο πρώτους γίγαντες της φιλοσοφίας – επειδή ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης δημιούργησαν τη σκακιέρα πάνω στην οποία εξακολουθούν να παίζουν μέχρι σήμερα όλοι όσοι διατυπώνουν έναν συλλογισμό–, ενώ μας παροτρύνει να μάθουμε να σκεφτόμαστε μαζί με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και όχι όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης» σημειώνει ο Χόουβ στην εισαγωγή του βιβλίου «Πλάτων εναντίον Αριστοτέλη» που έγραψε ο Λικ ντε Μπραμπαντερέ με τη συνδρομή της Anne Mikolajczak. 

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στη φιλοσοφία αποδεικνύοντας ότι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης μπορούν ακόμη και σήμερα να απαντήσουν σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τα κεφάλαια διατρέχουν την ιστορία του κόσμου μέσα από τη φιλοσοφία, η οποία στην απαρχή της ήταν αδιαίρετη από την επιστήμη. 

Ο Λικ ντε Μπραμπαντερέ είναι πολιτικός μηχανικός στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (1971) και πτυχιούχος φιλοσοφίας του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λέβεν (2002). Η Anne Mikolajczak είναι πτυχιούχος της Ρομαντικής Λογοτεχνίας και συνεργάζεται από το 1984 με τον Λικ ντε Μπραμπαντερέ στη συγγραφή βιβλίων και την πραγματοποίηση σεμιναρίων. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος σε μετάφραση του Άγγελου Φιλιππάτου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter