Πλέι οφ Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε στο θρίλερ τον Αρη με 2-1

Πλέι οφ Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε στο θρίλερ τον Αρη με 2-1

Τρία γκολ, ένα δοκάρι, δύο πέναλτι το ένα χαμένο, πολλές κίτρινες κάρτες, πολλές ευκαιρίες για γκολ, αρκετή δουλειά για το VAR, μεγάλη ένταση και πολλά νεύρα, συνέθεσαν το σκηνικό του αγώνα Ολυμπιακού-Αρη 2-1, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Εκτός αυτών, στο “Γ. Καραϊσκάκης” βρέθηκαν και οπαδοί του Άρη κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να ανοίγει δηλαδή η κερκίδα των φιλοξενούμενων σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο μία από τις ομάδες του Big-5. Αξιοσημείωτο επίσης ότι στο 19ο λεπτό του αγώνα οι φίλοι του Αρη φώναξαν το όνομα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και όλο το γήπεδο τους χειροκρότησε…

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν συντηρητικά το παιχνίδι, το οποίο άνοιξε μετά το 20λέπτο όταν άρχισαν να δημιουργούνται ευκαιρίες κυρίως από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο απείλησε πρώτα με τον Καμαρά στο 21’ και δύο λεπτά μετά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μόνος μπροστά στον Κουέστα αλλά ο γκολκίπερ του Αρη έσωσε. Στο 27’ ο Βατσλίκ έσωσε τους γηπεδούχους με τον Ιτούρμπε να χάνει την μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, ενώ μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Γκάμα στο 32’. Και κόντρα στη ροή του ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκάρι Ροντρίγκες από τον Γκάνεα. Το εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί και ο Κουέστα απέκρουσε (συνολικά έχει αποκρούσει 5 στην παρουσία του στη Λίγκα). Τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45’+1’) από κόρνερ του Καρβάλιο ο Σισέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού (47’) με δοκάρι του Εμβιλά και στη συνέχεια έσωσε ο Κουέστα. Στο 49’ ο Αρης κέρδισε με τη σειρά του πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από τον Βατσλίκ. Όμως από το VAR κλήθηκε ο διαιτητής Μανούχος να το δει και στην οθόνη φάνηκε ο Καμαρά να πέφτει για να το κερδίσει και λιγότερο γιατί είχε επαφή με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ο Μανούχος πήρε πίσω την απόφαση κι έδειξε κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Αρη. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 61’ σε μια ταχύτατη αντεπίθεση ο Καμαρά έβγαλε τον Εντιαγέ μόνο του με τον Βατσλίκ, πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει με τον Αρη να βρίσκει περισσότερους χώρους στην αντεπίθεση και το ματς έγινε θρίλερ. Στο 71’ ο Κουέστα έσωσε με τα πόδια σουτ του Αγκιμπού, ενώ έχασε καλές ευκαιρίες στο 77’, στο 79’ και στο 83’ με τους Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά. Στο 84’ ο Ολυμπιακός κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο ματς σε κράτημα του Σισέ από τον Φαμπιάνο, πέναλτι που ελέγχθηκε και από το VAR. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, που τους κόστισαν κίτρινες κάρτες, το εκτέλεσε και αυτό ο Ελ Αραμπί και αυτή τη φορά ευστόχησε κι έκανε το τελικό 2-1 στο 86’.

Ο διαιτητής Μανούχος «κιτρίνισε» τους Μανωλά, Κουέστα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Ματίγια, Σάσα, Εντιαγέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μ. Καμαρά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Μασούρας (46’ Αγκιμπού), Ελ Αραμπί.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χάιροβιτς), Εντιάγε, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter