Πλέι οφ Σούπερ Λίγκα: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ (2-1)

Πλέι οφ Σούπερ Λίγκα: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ (2-1)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στη 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και του έσπασε το αήττητο 16 αγώνων και παράλληλα διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη..

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι και στο 8’ σε γύρισμα του Άκπομ και σουτ του Ζαμπά η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Βέλεθ, που είχε κολλητά το χέρι του και ο ρέφερι αρχικά έδωσε πέναλτι. Όμως κλήθηκε να το δεί στο VAR και τελικά πήρε πίσω την απόφαση του. Μετά το δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και αφού έχασαν στο 30’ τον Βιγιαφάνιες λόγω τραυματισμού, στο 34’ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Αϊτόρ από σέντρα του Παλάσιος.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση (έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Ακπομ στο 41’) αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις και ήταν πολύ επικίνδυνος.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο 48’ με βολίδα του Κούρτιτς (έσωσε ο Μπρινιόλι), στο 50’ με σουτ του Τσιγγάρα (λίγο άουτ) και στο 52’ με τον Ελ Καντουρί από θέση γκολ έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 1-1. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές για να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα του, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατάφερε δύο λεπτά μετά, στο 65’, να κάνει το 2-0 με ένα εκπληκτικό σουτ του Χουανκάρ από το ύψος της περιοχής. Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 70’ από κοντά σε 2-1 με τον Ζίφκοβιτς (η φάση ελέγχθηκε από το VAR) και το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το 2-1 και στο 64’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Χουάνκαρ αλλά το VAR έδειξε συνέχεια στο ματς και το παιχνίδι τελείωσε με τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής ο Βόσνιος Ιρφάν Πελίτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (30’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter