Πλειοψηφία οι γυναίκες στη νέα ισπανική Κυβέρνηση των Σοσιαλιστών

Πλειοψηφία οι γυναίκες στη νέα ισπανική Κυβέρνηση των Σοσιαλιστών
Spain's acting Prime Minister Pedro Sanchez, bottom left, embraces Spain's acting Deputy Prime Minister and Economy Minister Nadia Calvino after he was chosen by a majority of legislators to form a new government after a parliamentary vote at the Spanish Parliament in Madrid, Spain, Thursday, Nov. 16, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)

Εντάξει, δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο χώρες, την Ισπανία και την Ελλάδα αφού ακολουθούν διαφορετικά διοικητικά πρότυπα, μπορείς ωστόσο να πεις πως η πάλαι ποτέ ακραία καθολική χώρα, μάς έχει προσπεράσει στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα των φύλων.

Συμφωνείτε η διαφωνείτε με την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ και το παζλ της στήριξής του στα διάφορα μικρά κόμματα συμπεριλαμβανομένων των Καταναλανών Αυτονομιστών, αλλά στην ισότητα των φύλων, η Ισπανία έρχεται πρώτη.

Επιπλέον και οι τέσσερις αντιπρόεδροι είναι γυναίκες! Έτσι, διατηρεί τη δομή των αντιπροεδριών του με τη Νάντια Καλβίνιο (Οικονομία), τη Γιολάντα Ντίαθ (Εργασία) και την Τερέσα Ριμπέρα (Οικολογική Μετάβαση και Δημογραφική Πρόκληση) ως πρώτη, δεύτερη και τρίτη αντιπρόεδρο και προσθέτει μια τέταρτη για την υπουργό Οικονομικών του, Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

  • Μεταξύ των 22 υπουργών υπάρχουν 12 γυναίκες και 10 άνδρες, ποσοστό άνω του 50%! Η Πιλάρ Αλεγρία θα είναι, επίσης, η νέα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας την Ισαμπέλ Ροδρίγκεθ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 54,5% γυναίκες και 45,5% άνδρες.

«Η νέα κυβέρνηση θα έχει έντονο φεμινιστικό χαρακτήρα και θα είναι συνεχής στον οικονομικό τομέα και στις δημόσιες πολιτικές…», είπε συγκεκριμένα ο Σάντσεθ

  • Αντίθετα στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν μόλις 4 γυναίκες με υπουργικό χαρτοφυλάκιο (Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη, Σοφία Ζαχαράκη και Όλγα Κεφαλογιάννη) μεταξύ 21ενός υπουργών.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας και όχι μόνον στην ισότητα των φύλων…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter