Κατατέθηκε στη Βουλή

Πλειστηριασμοί: Αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους τους παρεμποδίζουν - Δείτε την τροπολογία

Την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν σωματική βλάβη στους συμβολαιογράφους αλλά και σε όσους παρεμποδίζουν την «απρόσκοπτη και εύρυθμη» διενέργεια των πλειστηριασμών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή.

«Προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη διενέργεια των πλειστηριασμών» σημειώνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου: «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις». Όσον αφορά τις ποινές, ορίζεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται σε φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ' ελάχιστο όριο.

Η τροπολογία ορίζει, επίσης, πως θα διατάσσεται αυτεπάγγελτη δίωξη και κατά όσων απειλούν ή προκαλούν σωματική βλάβη κατά συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς. «Προκαλείται η αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού, που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης» αναγράφεται.

Η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.