Πλειστηριασμοί: Δικαστικό στοπ σε παρανομίες fund

Πλειστηριασμοί: Δικαστικό στοπ σε παρανομίες fund

Η δόλια προσπάθεια κρυφού πλειστηριασμού ακινήτου αξίας 124.000 ευρώ «κόκκινου» δανειολήπτη για 17.000 ευρώ που έσωσε στο τσακ δικαστική απόφαση-ανάσα

Η τυπική πλευρά της πληρεξουσιότητας των funds, στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δώρισε» έναντι ψιχίων και με κρατική εγγύηση «κόκκινα» δάνεια ύψους 90 δισ. ευρώ (μαζί με 700.000 ακίνητα), είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Είναι αυτές οι διαδικασίες του «Ηρακλή 1 & 2» οι οποίες και με την πρόσφατη αδιανόητη απόφαση σαλαμοποίησης νόμων της ολομέλειας του Αρειου Πάγου νομιμοποίησαν, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια, τους servicers να διεξάγουν τους πλειστηριασμούς κατά της περιουσίας των Ελλήνων. Είναι η αδιανόητη παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία μετά και τα γεγονότα που ακολούθησαν το δυστύχημα των Τεμπών έχει λάβει τον διόλου τιμητικό τίτλο «ντογιάκειος Δικαιοσύνη»!

Η αθέατη πλευρά του παγόβουνου γίνεται ορατή στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εκεί όπου οι δικηγόροι της μάχιμης δικηγορίας υπερασπίζονται τους δανειολήπτες. Εκεί όπου δικαστές αποφασίζουν χωρίς… πολιτικά κριτήρια. Είναι τέτοια η ασυδοσία των servicers που καθημερινά σε εκατοντάδες περιπτώσεις εντοπίζονται ακυρότητες σε όλες τις πράξεις εκτέλεσης και αναδεικνύονται οι αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες μεταβιβάστηκαν δάνεια σε ιρλανδικές εταιρείες-συρτάρια με κεφάλαιο 100 ευρώ.

Το αθέατο μέρος του παγόβουνου των πλειστηριασμών περιγράφεται πλήρως με τρεις λέξεις: «ακυρότητες», «παραλείψεις», «καταχρηστικότητες».

Οπως φαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο «κόκκινος» δανειολήπτης δεν έλαβε ποτέ γνώση ούτε για την αρχική έκδοση της διαταγής πληρωμής ούτε για την κατασχετήρια έκθεση ακίνητης περιουσίας, αφού ήδη από το έτος 2005 ήταν μόνιμος κάτοικος Ουαλίας

Με λάθος επίδοση άκυρης διαταγής πληρωμής

Μια τέτοια περίπτωση αποκαλύπτουμε σήμερα. Η πολύ γνωστή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Cepal παρέκαμψε όλες τις δικλίδες του νόμου και όχι μόνο επέδωσε κατασχετήρια έκθεση σε οφειλέτη ως αγνώστου διαμονής αλλά του επέδωσε και άκυρη διαταγή πληρωμής λόγω της παρέλευσης διμήνου από την έκδοση! Με αυτό τον δόλιο τρόπο στη συνέχεια επιχείρησε για 17.000 ευρώ να εκπλειστηριάσει κρυφά το σπίτι του «κόκκινου» δανειολήπτη, αξίας 124.000 ευρώ, το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά στο παραπέντε με δικαστική απόφαση-κόλαφο για τη Cepal, η οποία ενεργούσε για λογαριασμό της εταιρείας-συρτάρι Galaxy II!

Σύμφωνα με την απόφαση, ουδέποτε καθ’ όλο το διάστημα από την αρχική έκδοση της διαταγής πληρωμής μέχρι και πολύ πρόσφατα, οπότε ο ανιψιός του παρατήρησε τυχαία στο πρόγραμμα πλειστηριασμών τα καθέκαστα, ο «κόκκινος» δανειολήπτης είχε λάβει γνώση ούτε της αρχικής, υπ’ αριθμ. 208/15-6-2009 διαταγής πληρωμής, ούτε της με αριθμό 150β/217-2022 κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας. Τούτο συνέβη διότι ήδη από το 2005 ήταν μόνιμος κάτοικος Ουαλίας. Η απόφαση βέβαια δεν μπορούσε παρά να δικαιώσει τον «κόκκινο» δανειολήπτη που θα έχανε το σπίτι του.

Πρόκειται για δόλια διαδικασία που εκκίνησε η Cepal για λογαριασμό του SPV Galaxy IΙ. Το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) που δρα με την ονομασία Galaxy II είναι μια ιρλανδική εταιρεία με 100 ευρώ κεφάλαιο. Ο θιγείς από την παράνομη δράση της Cepal δανειολήπτης δεν μπορεί στην ουσία να στραφεί εναντίον της για την αποκατάσταση της ηθικής και υλικής του βλάβης για τη δόλια δράση της (λειτουργούσε ως πληρεξούσια).

Τα SPV με κεφάλαιο 100 ευρώ

Τα στοιχεία του ιρλανδικού εμπορικού μητρώου είναι σαφή. Η εταιρεία Galaxy II ιδρύθηκε στις 16-92019 στο Δουβλίνο. Ο διευθυντής της εταιρείας που έχει ένα μέτοχο είναι διευθυντής άλλων 259 ιρλανδικών εταιρειών! Αν κάποιος θέλει να δει το ποιόν μιας εταιρείας, αρκεί να δει αν μοιράζεται τον ταχυδρομικό της κώδικα (Eircode) με άλλες. Αν τον μοιράζεται, είναι σαφές ότι πρόκειται για εταιρεία-συρτάρι (είναι οι εταιρείες που δεν έχουν γραφεία αλλά συστήνονται και λειτουργούν σε κάποιο δικηγορικό γραφείο της Ιρλανδίας και έχουν έδρα ένα συρτάρι αυτού του γραφείου).

Η Galaxy II μοιράζεται Eircode με τουλάχιστον άλλες 564 εταιρείες! Αυτή την εταιρεία εμπιστεύτηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για να υπογράψει κρατικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ υπέρ της (ΦΕΚ Β΄ 2602/17-06-2021)! Αυτή η εταιρεία δόλια με άκυρη διαταγή πληρωμής επιχείρησε να αρπάξει σπίτι δανειολήπτη.

Σ’ αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter