Πλειστηριασμός ακινήτου στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθειες από τη γειτονιά να σωθεί το διαμέρισμα ανέργου (Video)

Πλειστηριασμός ακινήτου στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθειες από τη γειτονιά να σωθεί το διαμέρισμα ανέργου (Video)

Ο κ. Γιώργος Νίκογλου μένει μαζί με τη γυναίκα του και τις δυο κόρες του σε ένα παλιό διαμέρισμα 80 τ.μ. στη Νεάπολη Συκεών.

Όταν το μαγαζί με οπτικά που διατηρούσε στο Ασβεστοχώρι έκλεισε έμεινε άνεργος πλάι στην γυναίκα του την οποία φροντίζει καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.

Οι δυο τους ζουν από το 2018 με το πενιχρό επίδομα αναπηρίας της συζύγου του που ανέρχεται στα 313 ευρώ. Τα δάνεια της οικογένειας ανέρχονται στα 110.000 ευρώ, όλα στην την τράπεζα Eurobank, εκ των οποίων η οικογένεια είχε ήδη αποπληρώσει τα 80.000 ευρώ και η τράπεζα ζητούσε επιπλέον σε τόκους 20.000 ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες τους για να ενταχθούν αρχικά στο νόμο Κατσέλη και αργότερα στη σχετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η τράπεζα δεν περίμενε καν την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Η υπόθεση για την ένταξη τους στη ρύθμιση εκδικάστηκε στις 16 Μαΐου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τον Δεκέμβριο αυτού του έτους.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η τράπεζα βιαστικά και ανάλγητα έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι της άπορης αυτής οικογένειας, το οποίο πλειστηριάστηκε έναντι 56.000 ευρώ.

Ένας κάτοικος της περιοχής, γείτονας του κυρίου Νίκογλου, που κινητοποίησε τη γειτονιά για να εναντιωθούν συλλογικά στον πλειστηριασμό, αναφέρει ότι ο κύριος Γιώργος είχε αναγκαστεί να πάρει καταναλωτικά δάνεια για τις πανάκριβες θεραπείες που έπρεπε να πραγματοποιήσει η γυναίκα του.

Όταν ήρθε η κρίση αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του, δούλεψε ως υπάλληλος αλλά επειδή έπρεπε να είναι κοντά στη σύζυγο του και να την φροντίζει, τον απέλυσαν.

Έκτοτε εδώ και τέσσερα χρόνια είναι άνεργος, ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε μια προσωρινή δουλειά σε εταιρεία καθαρισμού.

Η γειτονιά πιέζει να μην γίνει έξωση και αναζητά τον ιδιώτη ή το fund που αγόρασε το σπίτι, προκειμένου να τον πιέσει να προχωρήσει σε υπαναχώρηση.

Στην παρούσα φάση, ο πλειοδότης έχει καταθέσει μια προκαταβολή και αν υπαναχωρήσει θα αναγκαστεί να χάσει απλά ένα μέρος αυτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter