Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει με «σθένος» για τους βόρειους γείτονες (Video)

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει με «σθένος» για τους βόρειους γείτονες (Video)

Στη Συμφωνία των Πρεσπών στάθηκε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την ολική στροφή της ρητορικής της ΝΔ περί της εν λόγω συμφωνίας, σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μάλιστα ενοχλημένος, απαντώντας στην ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για «χλαμύδες στα ρηχά νερά των Πρεσπών και πιτζάμες στα βαθιά νερά του Αιγαίου», κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

«Και να συγκρίνετε τις Πρέσπες με τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία είναι παντελώς ανυπόστατο. Συνιστούν εθνική απειλή για τη χώρα μας οι βόρειοι γείτονές μας; Πως συγκρίνετε τόσο ανόμοια πράγματα;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποσπώντας μάλιστα το χειροκρότημα από την πτέρυγα της ΝΔ.

Οι βόρειοι γείτονες της Ελλάδας (σ.σ οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που ακόμη και τώρα ο πρωθυπουργός δεν κατονομάζει ως χώρα, πιθανώς για να μην δυσαρεστήσει το ακραίο ακροατήριο του κόμματος) δεν αποτελούν πλέον απειλή για τη Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως, ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι η νυν κυβέρνηση έστησε το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής ρητορικής της «κατακεραυνώνοντας» τη Συμφωνία των Πρεσπών, που τότε -ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι «η ΝΔ θα κάνει τα πάντα να την ακυρώσει».

Φαίνεται ότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε και πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται με «σθένος» για τους βόρειους γείτονες της χώρας, ασκώντας μάλιστα κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως συγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση…

Δείτε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους «βόρειους γείτονες» από το 10ο λεπτό του βίντεο:

https://www.facebook.com/34848567724/videos/336497044058719

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter