Πλεύρης εναντίον Πλεύρη: Ο κορονοϊός κολλάει στους κλειστούς χώρους – Ωμή παραδοχή για τους νεκρούς – «Είχαμε και πριν το τρέχον κύμα»

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη: Ο κορονοϊός κολλάει στους κλειστούς χώρους – Ωμή παραδοχή για τους νεκρούς – «Είχαμε και πριν το τρέχον κύμα»

Συνεχίζει το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τις παλινωδίες και τα αντικρουόμενα μηνύματα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σήμερα μας ενημερώνει ότι τελικά… ο ιός κολλάει στους κλειστούς χώρους.

Ο υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε «εντός έδρας», σε χαλαρή και καλοκαιρινή διάθεση, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την κυβίστηση, σημείωσε ότι «στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας».

Την ίδια ώρα προχώρησε και στην ωμή παραδοχή ότι η Ελλάδα είχε και πριν το τρέχον κύμα πολλούς θανάτους από τον κορονοϊό, κάνοντας και παράδοξες συγκρίσεις προκειμένου να δικαιολογήσει την χαλαρή αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Σε αναφορά δημοσιογράφου ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει αρκετούς νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας (στην πραγματικότητα έχει τους δεύτερους περισσότερους θανάτους μετά τη Μάλτα σε όλη την ΕΕ), ο κ. Πλεύρης αγνόησε την παρατήρηση και σχεδόν το περιέγραψε ως κάτι… φυσιολογικό: «Αρκετούς νεκρούς είχαμε συνολικά σε όλους τους δύσκολους μήνες … το τρίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου», όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Και αμέσως μετά, προχώρησε σε μία ακόμη παράδοξη σύγκριση, υποστηρίζοντας ότι τη σύγκριση επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί κρουσμάτων, που είναι παρεμφερείς αυτή την περίοδο και τον χειμώνα, με πολύ λιγότερους θανάτους. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίθεση με τα 15.000-25.000 κρούσματα τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τα αντίστοιχα των αρχών του έτους προέκυπταν από υπερδιπλάσια ή και υπερτριπλάσια τεστ, με τρία εβδομαδιαίως στα σχολεία, με εκτεταμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας, τις μεταφορές, κτλ. Πρακτικά, αν σήμερα το testing ήταν ανάλογο αυτού στις αρχές του έτους, τα κρούσματα θα ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια…

Διαβάστε επίσης:

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Πλεύρης για τη μετάδοση κορονοϊου στους κλειστούς χώρους

Κορονοϊός: Τώρα ο Πλεύρης υποστηρίζει πως δεν κολλάει στους κλειστούς χώρους (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter